Παρασκευή, 23.04.2021, 5:08 μμ

Ηνίοχος 21: Στην Ανδραβίδα τα πρώτα γαλλικά Rafale και αμερικανικά F-16!

07.04.2021 / 9:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
rafale_french-1140x570

Ξεκίνησε η μεταστάθμευση των μαχητικών αεροσκαφών από έξι συνολικά χώρες που παίρνουν μέρος στην αεροπορική άσκηση Ηνίοχος 21 που θα πραγματοποιηθεί στην ελλαδική επικράτεια από τις 12 έως τις 22 Απριλίου.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, χθες το απόγευμα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας προσγειώθηκαν 10 γαλλικά μαχητικά Rafale και Mirage καθώς και έξι αμερικανικά μαχητικά F-16. Η μεταστάθμευση των δυνάμεων στην 117 Πτέρυγα Μάχης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός, μέχρι τώρα, ο ακριβής αριθμός των αεροσκαφών που θα συμμετέχουν στην αεροπορική άσκηση.

Στον «Ηνίοχο 21» εκτός των γαλλικών Rafale και Mirage 2000-D αλλά και των αμερικανικών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν μέρος ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9. Επίσης στην πολυεθνική άσκηση θα συμμετέχουν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με μαχητικά F-16 , το Ισραήλ με μαχητικά F-15 , η Ισπανία με μαχητικά F/A -18 Hornet και η Κύπρος με ένα ελικόπτερο AW -3.

Στα σενάρια της άσκησης «Ηνίοχος 21», που συνδυάζει σημαντικό αριθμό οπλικών συστημάτων αναμένονται αποστολές που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις αντεπίθεσης, επιχειρήσεις συνδρομής και υποστήριξης σε χερσαίες και θαλάσσιες δυνάμεις καθώς και αποστολές αναγνώρισης.

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα