Ημερίδα στην Πάτρα: «Υπεύθυνος Οδηγός – Ασφαλής Πολίτης την Εποχή της Ηλεκτροκίνησης»

29.11.2023 / 10:38
ODIKI ASFALEIA - FB COVER 820X312 (1)

Ημερίδα με θέμα την Ασφαλή Οδήγηση: «Υπεύθυνος Οδηγός – Ασφαλής Πολίτης την Εποχή της Ηλεκτροκίνησης» πραγματοποιείται στην Πάτρα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00, στο MY WAY HOTEL & EVENTS σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,  του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Παράλληλα με την ημερίδα θα εγκαινιαστεί εκπαιδευτική διαδραστική Ψηφιακή Έκθεση με θέμα την Ορθή Οδηγική Συμπεριφορά, με τίτλο «Πόσο καλά γνωρίζεις τον ΚΟΚ» που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 12 -16 ετών, η οποία θα φιλοξενηθεί  από τις 11 έως τις 15 Δεκεμβρίου στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών,  προκειμένου να την επισκεφτούν δωρεάν μαθητές σχολείων της Πάτρας.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο φλέγον θέμα της Οδικής Ασφάλειας, πόσο μάλλον με την έλευση της νέας ηλεκτροκίνητης τεχνολογίας. Το πρόσφατο παρελθόν στη χώρα μας, αποδεικνύει δυστυχώς, πως οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει σωστή οδική συμπεριφορά και ασφαλής οδήγηση.

Οι θεματικές της ημερίδας εστιάζουν στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με  τους παράγοντες και τους κανόνες ασφάλειας κατά την οδήγηση, στην ευαισθητοποίηση, τη σωστή εκπαίδευση και την ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών,  στην  προστασία από τους κινδύνους που εγκυμονούν η αλλαγή αντιλήψεων γύρω από την οδήγηση και την κίνηση εντός και εκτός πόλεως, καθώς τα νέα δεδομένα που προκύπτουν με την  έλευση της νέας τεχνολογίας και τι αυτή επηρεάζει στην υπάρχουσα οδηγική κουλτούρα.

Μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν θεματικές που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικές δεξιότητες και θα αφορούν θέματα ασφάλειας κατά τη μετακίνησή τους  στην πόλη αλλά και στα εθνικά οδικά δίκτυα και τρόπους ενδεδειγμένης οδικής συμπεριφοράς.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν κυβερνητικοί και αυτοδιοίκητοί παράγοντες, εκπρόσωποι των φορέων Οδικής Ασφάλειας, υπηρεσιακά στελέχη, καλεσμένοι διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας και της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς επίσης τοπικές αρχές και φορείς της περιοχής, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις και θα τοποθετηθούν σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων για την οδική ασφάλεια  που σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ημερίδα στην Πάτρα: «Υπεύθυνος Οδηγός – Ασφαλής Πολίτης την Εποχή της Ηλεκτροκίνησης» 2

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής συμμετέχοντες και προσκεκλημένοι:

●             Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών

●             Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αντιπρόεδρος Κεντρικό Επιμελητήριο Ελλάδας

●             Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

●             Ανδρέας Φίλιας, Εκπαιδευτικός, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

●             Αντώνης Χαροκόπος, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας – Γ’ Αντιπρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ)

●             Βασίλης Αιβαλης, Πρόεδρος  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος /ΤΔΕ

●             Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας

●             Ρένα Μπασκούτα, Αντιπρόεδρος  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Γ  Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Αχαΐας, Εκπαιδευτής ενηλίκων από τον εθνικό φορέα ΕΚΕΠΙΣ

●             Νίκος Ρουμελιώτης, Υποστράτηγος Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας, Πελ/σου και Ιονίων Νήσων

●             Χρήστος Ντεμίρης, Διοικητής Τροχαίας Πατρών

●             Γκέλυ Κανελλοπούλου, Διευθύντρια ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας

●             Θεόδωρος Φιλιππόπουλος, Αντιπύραρχος, Διοικητής 6ης ΕΜΑΚ Αχαΐας

●             Παντελής Παπαναγιώτου, Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων τέως Πρόεδρος Συλλόγου Παραπληγικών Ηλείας

●             Γεώργιος Παπακωνσταντινόπουλος, Πρόεδρος Τaxi Εxpress 45000 Πάτρας (5 λεπτά ομιλία με ερωτήσεις)

●             Τάκης Πουρναράκης, Πρόεδρος Motorsport Greece

●             Πολυχρόνη Χρονόπουλου, Παραολυμπιονίκης σφαιροβολίας και στίβου

Με εκτίμηση,

 Μαρία Καραγεωργοπούλου, Γραμματεία Οργάνωσης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα