Ιάσονας Φωτήλας: Ενισχύουμε την αξιοκρατία στις διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

14.01.2021 / 14:00
fwtila-

Στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια για το ν/σ εκσυγχρονισμού πρόσληψης στο δημόσιο ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας επεσήμανε:

«Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά των Ελλήνων, οι οποίοι, ενώ επένδυσαν στην εκπαίδευση και κατάρτισή τους, είτε δεν εργάζονται καθόλου είτε ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό» επισήμανε στην Ολομέλεια ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο κ. Φωτήλας αρχικά αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης ώστε να διέπεται από την αρχή της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας. Για το λόγο αυτό επικαιροποιείται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο με την ανάδειξη των ουσιαστικών, πέρα από αυτή των τυπικών, προσόντων μέσα από τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό καθώς και η διαδικασία επιλογής του κατάλληλου προσωπικού. Στόχος είναι η ενίσχυση της αντικειμενικότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις προσλήψεις στο δημόσιο, αφού πλέον ελέγχεται η καταλληλότητα του εν δυνάμει διοριστέου ως προς τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της συγκεκριμένης κάθε φορά θέσης. Επίσης, ενισχύεται ο χαρακτήρας του κράτους πρόνοιας, αυξάνοντας το ποσοστό των προκηρυσσομένων θέσεων για ΑμεΑ και εντάσσοντας και τις ομάδες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των συγγενών ΑμεΑ. Ολοκληρώνοντας, ο βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τολμά προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, «προς όφελος των ανέργων, των νέων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας λόγω της αναξιοκρατίας και της ανεργίας που αυτή επιφέρει, όλων όσοι έχουν τις περγαμηνές και τις ικανότητες να απασχοληθούν στο δημόσιο με την αξία τους και με το “σπαθί” τους»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα