Η βιομηχανία του πορνό με τα απίστευτα κέρδη – Ξεπερνάει σε τζίρο ακόμη και το NBA

17.05.2022 / 7:10
3bb96e0464beb58ed2bb6c4d5708e922

Από το περιοδικό, στον κινηματογράφο και έπειτα στο στη κασέτα, το Dvd και σήμερα στο VR το πορνό παραμένει μια από τις πιο επιτυχημένες βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο

Μάλιστα όπως έχουν υπολογιστεί τα έσοδα της ξεπερνούν αυτά του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL) kai toy NBA. Και όπως λένε οι ειδικοί ακόμη δεν είδατε τίποτε γιατί έρχεται το εικονικό πορνό με τζίρους που ζαλίζουν και θα ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα παράδοξα της βιομηχανίας πορνό

Πριν κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στο πορνό, αξίζει να δούμε 6 παράδοξα τα οποία δεν γνωρίζουμε.

-Οι άνδρες πορνοστάρ κάνουν ενέσεις με ειδικά φάρμακα απευθείας στα γεννητικά τους όργανα για να διατηρούν τη στύση τους συνεχώς.

-Κάθε 39 λεπτά γυρίζεται μια νέα ταινία πορνό.

-Οι γυναίκες πορνοστάρ βγάζουν 600 με 1000 δολάρια ανά σκηνή που γυρίζουν. Για την ίδια σκηνή οι άνδρες πορνοστάρ αμείβονται με 150 δολάρια.

-Το 12% όλων των περιεχομένων στο διαδίκτυο είναι πορνό

-Κάθε δευτερόλεπτο δαπανούνται 3.000 δολάρια στο πορνό

-Οι ιστότοποι youporn, pornhub και redtube έχουν περισσότερους επισκέπτες κάθε μήνα από ότι το Netflix, το Amazon και το Twitter μαζί.

Και λίγο ιστορία

Πρώιμη πορνογραφία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τη σπηλαιογραφία και αργότερα στα αρχαία χρόνια εκφάνσεις της συναντάμε στα καλλιτεχνικά σχέδια και τη διακοσμητική κεραμική και γλυπτική.

Και φτάνουμε στο 1524 που είναι ημερομηνία σταθμός. Ο μαρκαντόνιο Ραϊμόντι δημοσίευσε το ερωτικό βιβλίο «I Mondi» με 16 χαρακτικά σεξουαλικού περιεχομένου του ζωγράφου Τζούλιο Ρομάνο.

Τα χρόνια περνούν και φτάνουμε στα μέσα του 1800 όταν αναπτύσσεται η φωτογραφία και μαζί με αυτήν εξαπλώνονται διάφορες άλλες φωτογραφίες σεξουαλικού περιχομένου.

Και έρχεται και ο κινηματογράφος. Η πρώτη κανονική ταινία πορνό βγήκε στις αίθουσες το 1896 και είχε τίτλο «Ώρα ύπνου για τη νύφη» (Le Coucher de la Mariee). Αλλάζουμε αιώνα και κατά τον μεσοπόλεμο οι ταινίες πορνό (ασπρόμαυρες φυσικά) κάνουν μαζικά την εμφάνιση τους.

Τα χρόνια συνεχίζουν να περνούν και φτάνουμε στη δεκαετία του 70 με την ταινία σταθμό  «Το Βαθύ Λαρύγγι» με πρωταγωνίστρια τη Λίντα Λάβλεϊς. Ταυτόχρονα άρχισαν να γυρίζονται παντού τέτοιου είδους ταινίες με τον πορνοστάρ Ρον Τζέρεμι να μην προλαβαίνει να γυρνάει ταινίες. Ο ίδιος κατέχει το ρεκόρ γκίνες για τη συμμετοχή του αλλά και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε περισσότερες από 2.000 ταινίες.

Μετά τον κινηματογράφο οι ταινίες πορνό γνώρισαν άνθηση από τις βιντεοκασσέτες στα βιντεοκλαμπ που αν και ήταν συχνά πυκνά στο πίσω μέρος του καταστήματος, είχαν τις περισσότερες ενοικιάσεις.

Μετά την βιντεοκασσέτα ήρθε το dvd και φτάνουμε στη δεκαετία του 2.000 όπου το διαδίκτυο μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας. Οι ιστότοποι που έχουν ελεύθερο πορνό ξεπετάγονται ο ένας μετά τον άλλον.

Τα κέρδη έρχονται από την επισκεψιμότητα και τα «κλικς» και είναι τεράστια. Μάλιστα η ιστοσελίδα Pornhub έχει 50 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα.

VR porn

Και ερχόμαστε στο πορνό του 21ου αιώνα. Το λεγόμενο «vr porn». Αν και ακόμη δεν έχει βγει στην κυκλοφορία από όσα καταλαβαίνουμε θα είναι ένα πορνό «εικονικής επαφής» που δεν θα έχει καμία σχέση με τα όσα βλέπουμε μέχρι τώρα.

Ο δε τζίρος του αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια αμέσως μόλις βγει στην κυκλοφορία.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα