Η θετικότητα και τι φοβούνται οι επιστήμονες μετά την κοσμοσυρροή στις παραλίες

07.02.2021 / 8:23
γκο 2

Μπορεί ο κόσμος να κλείστηκε στα σπίτια του από τις 6 το απόγευμα στις “κόκκινες” περιοχές όπως ορίζουν τα νέα μέτρα, ωστόσο νωρίτερα, είχε ξεχυθεί στις παραλίες για να απολαύσει τη λιακάδα. Γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Όπως είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ: “Το θέμα της επιτήρησης σε περιοχές που υπάρχει κοσμοσυρροή είναι βασικό. Θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος… Δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τις περιοχές της Αθήνας που υπάρχουν τα καταστήματα και να μεταφερθεί το πλήθος αυτό στις παραλίες”.

Σε ερώτηση γιατί απορρίφθηκε η πρόταση στην επιτροπή των επιστημόνων, για ένα ολικό lockdown, ο ίδιος απάντησε: “Η τελική λύση δεν ξέρουμε πραγματικά ποια μπορεί να είναι. Φυσικά ένα πλήρες lockdown προσφέρει ένα υγειονομικό πλεονέκτημα… Αλλά δεν ξέρω αν να ολικό lockdown θα απέτρεπε τέτοιες εικόνες (στις παραλίες).

Και ο κύριος Γώγος συμπλήρωσε: “Η κατάσταση δεν είναι δραματική. Είναι όμως ανησυχητική. Αυτή η αύξηση κρουσμάτων είναι ένα καμπανάκι προειδοποιητικό. Αλλά έχουμε συνεχή αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης”.

Κατά τον ίδιο, αν τηρηθούν αυτά τα μέτρα θα γλιτώσουμε και το τρίτο κύμα και το σκληρό lockdown. “Γιατί το επόμενο βήμα, είναι κουραστικό, άσχημο, επώδυνο και για εμάς και για όλο τον κόσμο”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα