Η Σία Αναγνωστοπούλου για την πορεία της πανδημίας στην Πάτρα

02.02.2021 / 10:45
sia_anagnostopoulou

Για την πορεία της πανδημίας στην Πάτρα, την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία καθώς και τις διεργασίες που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η βουλευτής Αχαΐας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σία Αναγνωστοπούλου.
Αναφερόμενη στην ένταξη της Πάτρας στην «κόκκινη» ζώνη και την επιβολή σκληρών απαγορεύσεων στην κυκλοφορία των πολιτών, η κυρία Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει στις εισηγήσεις που κάνουν οι επιστήμονες χωρίς να ξέρουμε ποιες ακριβώς εισηγήσεις κάνουν, καθώς δεν δημοσιοπούνται τα πρακτικά των συζητήσεων.
«Αυτή η καραντίνα στην Πάτρα, χωρίς να θέλω να διακινδυνεύσω οτιδήποτε για την επιδημιολογική εικόνα της πόλης, μου φαίνεται πάρα πολλή σκληρή. Δημιουργείται και ένας επιπλέον φόβος και πανικός. Όταν μια πόλη βγαίνει στο «κόκκινο» αυτό δημιουργεί έναν αυξημένο φόβο στους πολίτες και όλη την ημέρα, πάνω που άρχισε κάπως να «ανασαίνει» η αγορά, κάπως να κινείται, έρχεται αυτό το κλείσιμο. Σίγουρα δεν είναι για το καλό της οικονομίας της πόλης.
Με δεδομένο ότι η εστίαση είναι τόσο επιβαρυμένη και με το ακόμα χειρότερο ότι στην περιοχή μας οι έμποροι, η εστίαση κτλ., ο μεγαλύτερος αριθμός δεν μπόρεσε να μπει, στην 5η επιστρεπτέα προκαταβολή. Υπήρξαν διαμαρτυρίες. Εμείς όσο μπορέσαμε το «σηκώσαμε», όμως ένας μεγάλος αριθμός δεν πήρε ούτε καν αυτή την επιστρεπτέα προκαταβολή να πάρει, αποκλείστηκαν», πρόσθεσε η βουλευτής.
Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομία η κυρία Αναγνωστοπούλου σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Συνόδου των Πρυτάνεων, όλων των Συγκλήτων και των Τμημάτων, των καθηγητών, των φοιτητών, είναι γνωστή η θέση τους. Εδώ έχουμε μια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία όπου με ένα νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί οτιδήποτε ξέραμε ως μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση της κοινωνίας, την παράδοση και το συνταγματικό κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.
Τώρα βλέπουμε ένα αστυνομικό σώμα που θα αναφέρεται στην Αστυνομία, με τις πανεπιστημιακές Αρχές να είναι σχεδόν στο περιθώριο. Εγκαθιδρύεται δε ένα αφήγημα που θέλει τα πανεπιστήμια μας και κυρίως τη νεολαία μας ως οιονεί εγκληματικούς χώρους. Αυτό η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να το επιτρέψει».
Μιλώντας για το πώς κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια των απαγορεύσεων που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η κυρία Αναγνωστοπούλου επισήμανε:
«Το κόμμα κινείται συλλογικά, οργανωμένα και συντεταγμένα. Αυτή η τελευταία απόφαση που πήρε το Πολιτικό Συμβούλιο. Με κύριο στόχο, με όλες αυτές τις απαγορεύσεις που έχουμε, το κόμμα να βγει, να επικοινωνήσει με όποιον τρόπο, τηλεδιασκέψεις κ.α, και να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Κυρίως να δημιουργήσει θεματικές, με τηλεσυζητήσεις, με ανθρώπους και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πολλά πράγματα να πούνε. Το κόμμα βρίσκεται σε «πυρετό» δουλειάς, συστηματικής, οργανωμένης, συντεταγμένης και συλλογικής πάνω από όλα».
Τέλος για την κατάσταση που επικρατεί στον Πολιτισμό, στο φόντο των καταγγελιών περί σωματικής βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δεν πρέπει να στοχοποιήσουμε είτε τον αθλητισμό, είτε τον πολιτισμό, ότι μόνο εκεί συμβαίνει. Αποκαλύπτεται ότι αυτές οι πατριαρχικές σχέσεις και οι σχέσεις εξουσίας, σε τέτοιους χώρους, όπου η δημοσιότητα και η σχέση δασκάλου-μαθητή, παίζουν σημαντικό ρόλο, αυτές οι νοοτροπίες οδηγούν εκεί. Εμείς είμαστε στο πλευρό αυτών που τολμούν να αποκαλύψουν για να κινητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να αλλάξει η νοοτροπία αυτή, της κοινωνίας. Καμία γυναίκα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να δέχεται τέτοιες σχέσεις που αναπαράγουν πατριαρχικά πρότυπα και οδηγούν σε λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική βία».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα