Η πρόταση του Σπ. Σκιαδαρέση στον Νεκτ. Φαρμάκη για τον σημαιοστολισμό

22.03.2021 / 9:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
skiadaresis

Επιστολή στο Περιφεριάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας Τομεάρχης Παιδείας, Θρησκευμάτων & Νεολαία Παράταξης «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» Σπύρος Σκιαδαρέσης, καταθέτοντας την πρότασή του για σημαιοστολισμό σε όλα τα δημόσια κτήρια και Ιερούς Ναούς (όπου υπάρχουν να αντικατασταθούν με νέες), στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες και να παραμείνουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, γράφει:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Το 2021 είναι έτος ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία τής πατρίδας μας. Συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη τής Επανάστασης τού Γένους μας απέναντι στον τούρκικο ζυγό των 400 χρόνων. Σε όλη την Ελλάδα εδώ και καιρό προετοιμάζονται προγραμματισμένες εκδηλώσεις για ολόκληρο τον χρόνο που διανύουμε. Η πανδημία τού COVID-19 όμως, άλλαξε τα σχέδια – δυστυχώς – για την πραγματοποίηση αυτών, όπως θα έπρεπε, με την δέουσα λαμπρότητα και την συμμετοχή τού κόσμου.
Με αφορμή την επικείμενη εορτή και ημερολογιακά την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, δράττομαι τής ευκαιρίας να προτείνω στην Περιφερειακή Αρχή τής Δυτικής Ελλάδας να κοινοποιήσει, όπως πράττει άλλωστε κάθε φορά που εορτάζουμε Εθνική επέτειο, εγκύκλιο σημείωμα στους Δήμους αυτής και στις Ιερές Μητροπόλεις, προκειμένου να τοποθετηθούν Ελληνικές Σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και Ιερούς Ναούς (όπου υπάρχουν να αντικατασταθούν με νέες), στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες, με την επισήμανση: να παραμείνουν εκεί έως το τέλος τού έτους! Στην πόλη μας την Πάτρα (εκτιμώ και σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά επίσης) υπάρχει η αντίστοιχη υποδομή στους φανοστάτες των κεντρικών δρόμων αλλά και αυτών τής εισόδου τής πόλης (βάσεις για λάβαρα, banners) και αλλού.
Οι γείτονές μας Τούρκοι «ευκαίρως ακαίρως» τοποθετούν ΠΑΝΤΟΥ τις σημαίες τους, ακόμα και για μικρές γιορτές.
Για εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ, η έναρξη τής Επανάστασης δεν είναι κάτι μικρό. Είναι η ίδια μας η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Εκτιμώ ότι η ως άνω πρότασή μου μπορεί να υλοποιηθεί ανεξαρτήτως κόστους, όταν παράλληλα υπάρχουν άλλες χορηγίες για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους Ήρωες τού 1821 και κάτι το οποίο ίσως θα είναι πρωτότυπη πρωτοβουλία πανελλαδικώς.
Εννοείται ότι και κάθε σπίτι υψώνει περήφανα την Γαλανόλευκη!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα