Η Πάτρα φώναξε “παρών”! Πάνω από τέσσερις τόνους τροφίμων συγκεντρώθηκαν στον μαραθώνιο αγάπης (φωτό και βίντεο)

15.12.2022 / 18:30
ka 60-ink

21: 19. Κάτι παραπάνω από συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της Πάτρας στο Δώσε το Παρών και στην εκστρατεία αγάπης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με την βοήθεια των σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλος και ταραδιοταξί Express Patras.

Ο Όμιλος Pluss Media κάλυψε το γεγονός αυτό από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε έναν ραδιοφωνικό μαραθώνιο αγάπης μέσα από την συχνότητα του Max Fm. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Στο τέλος του μαραθωνίου αυτού έχουν συγκεντρωθεί σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάνω από τέσσερις τόνους τρόφιμα που θα μοιραστούν από τις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών στις άπορες οικογένειες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι η Πάτρα έδωσε ένα βροντερό και ηχηρό παρών με δεκάδες οικογένειες να κάνουν γιορτές χάρις σε αυτή την μοναδική ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία και η σύμπραξη όλων αυτών των φορέων.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες Πατρινοί , απλός κόσμος που έδωσε από το υπόλειμμα του, αλλά και πολλοί ακόμα φορείς, επιχειρήσεις και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της περιοχής.

Το μπράβο ανήκει σε όλους.

19.58: Μπαίνουμε πλέον στην τελευταία ώρα της μεγάλης εκστρατείας του Δώσε το Παρών, με την προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Γεωργίου να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ο χώρος με τις σακούλες και τα τρόφιμα να έχουν γεμίσει και στην καρδιά της Πάτρας να υπάρχει μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μια ατμόσφαιρα που συνδυάζεται με τις μέρες γιορτών που έρχονται, αλλά και με την προσφορά αγάπης για τις άπορες οικογένειες στις οποία όπως αποδείχθηκε συμμετείχαν εκατοντάδες Πατρινοί.

06.30: Κορυφώνεται η εκστρατεία αγάπης του Δώσε το Παρών που λαμβάνει χώρα από το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Δεκάδες πολίτες συνεχίζουν να αφήνουν σακούλες με τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες της περιοχής μας εν όψει των γιορτών και των Χριστουγέννων. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σπεύσουν να αφήσουν την προσφορά τους μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πλατεία Γεωργίου υπάρχει ένα γιορτινό κλίμα και λόγω του χριστουγεννιάτικου χωριού και οι οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους έχουν την δυνατότητα να κάνουν την δική τους κίνηση αγάπης, παίρνοντας ταυτόχρονα και μια γεύση από την εορταστική ατμόσφαιρα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Nέα ενημέρωση: Κάτι παραπάνω από δυναμικό είναι το παρών που δίνει η Πάτρα στην εκστρατεία αγάπης του Pluss Media που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τα σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλος, για τις ανάγκες των άπορων οικογενειών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας.

Από το πρωί δεκάδες πολίτες έχουν σπεύσει στην πλατεία Γεωργίου αφήνοντας την δική τους σακούλα, ο καθένας αυτό που μπορεί, ανταποκρινόμενο στο ιερό σκοπό και στον κάλεσμα για βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, εν όψει μάλιστα των γιορτών.

Η ανταπόκριση του απλού κόσμου είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική, ενώ στην πλατεία Γεωργίου έχουν περάσει από το πρωί αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και αρχών που βοηθούν και αυτοί με τον τρόπο τους στο να ακουστεί με έναν ηχηρό τρόπο το “Δώσε το παρών” από άκρη σε άκρη στην Πάτρα και στην κοινωνία της, μέσω και του ραδιομαραθωνίου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται από το πρωί, στην συχνότητα του Max Fm.

Το Δώσε το Παρών θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου έως τις 9 το βράδυ, οπότε όσο θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή την εκστρατεία αγάπης μπορούν να σπεύσουν.

Η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται καθημερινά σε συνθήκες δύσκολες και απρόβλεπτες. Χίλιες πεντακόσιες καταγεγραμμένες οικογένειες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και η διαβίωση τους υποστηρίζεται από τις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. 400 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση μοιράζει στους απόρους της Πάτρας η δομή ο «Άρτος της Αγάπης». Εκτός αυτού η ενορία της Αγίας Τριάδας δίνει σε καθημερινή βάση 100 ακόμα μερίδες μαγειρεμένου φαγητού σε απόρους και σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Στο ίδιο πλαίσιο 100 μερίδες φαγητού και πάλι καθημερινά μοιράζει και η ενορία της Αγίας Σοφίας. Επιπλέον, οι διάφορες ενορίες της Πάτρας, συγκεντρώνουν τον μήνα γύρω στις 2.500 σακούλες με τρόφιμα τα οποία τα διανείμουν σε απόρους και σε οικογένειες που δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών διανέμει καθημερινά κατ’ οίκον μερίδες μαγειρεμένου φαγητού, σε ακόμα 30 άτομα που είναι κατάκοιτα και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Η εκκλησία κάνει ένα σημαντικό αγώνα για την καθημερινή υποστήριξη εκατοντάδων συμπολιτών μας  με όσα μέσα διαθέτει.

Αυτό όμως δεν αρκεί από μόνο του. Πρέπει όλοι να κάνουμε πράξεις για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια  και στήριξη στον διπλανό μας, στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους έχουν ανάγκη.  Η συνεργασία όλων μας είναι αυτή που θα δώσει σημαντικό αποτέλεσμα και κέρδος χρόνου στην κάθε προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης της πόλης μας.

Πιστεύοντας στα αποτελέσματα που φέρνουν οι συνεργασίες  η  ΠΥΡΩΣΙΣ ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τα S/M Ανδρικόπουλος συνδιοργανώνουν  και φέτος την ενέργεια υποστήριξης των ευπαθών ομάδων της πόλης μας,  μέσω συλλογής τροφίμων,  με τίτλο: «ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ» την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.

Πρόκειται για μια μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών της Πάτρας προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στις δομές της Ιεράς Μητρόπολής Πατρών και θα υποστηρίξουν σημαντικά το έργο τους προς τον συνάνθρωπό μας.

Μέσω της μεγάλης και ηχηρής  καμπάνιας που θα πραγματοποιηθεί στα τοπικά ΜΜΕ και στα social media, οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση τροφίμων με ότι είναι εφικτό για τον καθένα, ώστε να δωθεί η μεγιστη δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων.

Η  συγκεκριμένη φιλανθρωπική ενέργεια έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται εδώ και 4 χρόνια την  περίοδο των εορτών και επιτυγχάνει  κάθε χρόνο  να συγκεντρώνονται   περισσότερα από 45 -60  τόνους τροφίμων.

Σκοπός της δράσης είναι η αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα του συνανθρώπου που ζει δίπλα μας καθώς και  η καλλιέργεια του συναισθήματος φιλανθρωπίας,   με αποτέλεσμα το ουσιαστικό ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σε πράξεις ουσίας, από κάθε άνθρωπο και από κάθε ηλικία.

Ουσιαστικό αποτέλεσμα της ενέργειας είναι η μεγάλη και σημαντική βοήθεια σε τρόφιμα, που θα προσφερθεί στην κοινωνία από την κοινωνία,  και θα τονώσει σημαντικά το έργο των δομών της Ιεράς Μητρόπολής Πατρών.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ

Η δράση εξελίσσεται σε δύο επίπεδα. Στη συγκέντρωση τροφίμων στο κέντρο της πόλης σε ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια στην πλατεία Γεωργίου και στη συλλογή τροφίμων στα Super Market Ανδρικόπουλος, στα ειδικά καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων με τη σήμανση της δράσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα