Παρασκευή, 3.02.2023, 4:36 μμ

Η παράταξη «Οραμα για την Δ. Αχαϊα» απάντα στον Φ. Λιάκο, ποιες αιχμές αφήνει

03.03.2022 / 18:25
kato-axaia-apo-psila-1280x720_0

Η δημοτική παράταξη «Οραμα για την Δ. Αχαΐα» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στον Φίλιππο Λιάκο.

Από τη δημοτική παράταξη «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Φίλιππος Λιάκος σε μακροσκελή του ανάρτηση επικρίνει τη δημοτική αρχή για τη συγκεντρωτική έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΔ για τα έτη 2018, 2019 και 2020.

Ο Φίλιππος Λιάκος είναι τώρα επί κεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων».

Του υπενθυμίζουμε ότι είναι ο επί κεφαλής της παράταξης που διοικούσε το Δήμο και το 2018 και το 2019. Είναι ο επικεφαλής της παράταξης που το 2018 και το 2019 δεν εξέδωσε λογαριασμούς νερού.

Τι έχει να πει γι’ αυτό ο νυν επικεφαλής της; Συμφωνεί με τη μη έκδοση λογαριασμών εκ μέρους της παράταξής του; Συμφωνεί με αυτήν την πρακτική της παράταξής του; Τι λέει ο προκάτοχός του στην ηγεσία της παράταξης Χρήστος Νικολάου αλλά και οι συνάδελφοί του στη δημοτική τους ομάδα;

Επί πλέον υπενθυμίζεται ότι ο Φ. Λιάκος το Φεβρουάριο του 2020 υπερψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΔ.

Με βάση και τη δική του ψήφο έγινε η τιμολόγηση στους λογαριασμούς που στέλνονται τώρα. Αν κατάλαβε τι ψήφισε τότε, γιατί διαμαρτύρεται τώρα;

Υπογραμμίζεται ότι η μη έκδοση λογαριασμών νερού στέρησε τη ΔΕΥΑΔ από πολύτιμους πόρους, την οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και σε κατάσταση πρωτοφανούς διάλυσης ενώ καλλιέργησε την αντικοινωνική αντίληψη του «δεν πληρώνω».

Αυτήν ακριβώς την κατάσταση επιχειρούν να ανατάξουν η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΔ εν μέσω τεράστιων δυσκολιών και δυσμενούς συγκυρίας.

Ένα μέρος αυτής της προσπάθειας είναι και η είσπραξη για τις καταναλώσεις των ετών 2018 και 2019 με τη νυν δημοτική αρχή να κάνει αυτό που παρέλειψε η προηγούμενη.

Ο τωρινός επικεφαλής της παράταξης που οδήγησε τη ΔΕΥΑΔ στο χείλος του γκρεμού ασκεί κριτική σε αυτούς που προσπαθούν να τη σώσουν.

Αυτός που πρέπει να απολογηθεί ζητάει εξηγήσεις.

Η λαϊκή παροιμία τα έχει πει όλα: Εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα