Πάσχα : Πάνω από 60.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας – Τα στοιχεία της Ολυμπίας οδού στον MaxFm

13.04.2023 / 16:52
ka 55

Πάνω από 60. 000 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού Σοφία Στάμου, στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη.

Συγκεκριμένα με βάση τα όσα είπε κ. Στάμου μόνο την Μεγάλη Τετάρτη πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας 45.000 οχήματα, ενώ μέχρι τις 11 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει 18.000 οχήματα.

‘Όλα τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις αναφέρονται στην μεγαλύτερη πασχαλινή έξοδο των τελευταίων ετών αφού κρίνοντας ως παράδειγμα την Μεγάλη Τετάρτη υπήρξε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 24% σε σύγκριση με το 2019 και κατά 5% σε σύγκριση με το 2022.

Η κίνηση ξεκίνησε πάντως από την Μεγάλη Δευτέρα, με τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που έφυγαν από την Αττική μέσα στις μέρες αυτές να ξεπερνάει τα 100.000.  

Αριθμός  που μέχρι το τέλος της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής που θεωρούνται παραδοσιακά οι μέρες όπου αναχωρεί για τον προορισμό του ο μεγαλύτερος όγκος των πασχαλινών εκδρομέων και η κίνηση είναι αυξημένη, να μεγαλώσει σημαντικά.

Για το τέλος η κ. Στάμου ανέφερε ότι η οικολογική κίνηση είναι ταυτόσημη με την οικονομική,  ενώ συμβουλεψε στους οδηγούς να μην προχωρούν σε απότομες εναλλαγές ταχύτητας, αλλά και να έχουν έτοιμα κέρματα στα διόδια, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι ουρές και να έχει έναν καλό ρυθμό κίνησης ο αυτοκινητόδρομος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα