Η μάχη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλά κρατεί – Η ανακοίνωση της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ

08.10.2021 / 20:18
ka 19

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ) ενημερώνει τους εργαζόμενους της περιοχής μας ό,τι σήμερα στο Πρωτοδικείο της Πάτρας συζητήθηκε το αίτημα πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων για έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα διορίζει προσωρινά Διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι το αίτημά μας, αν και δίκαιο, επιφόρτιζε την Πρωτοδίκη Δικαστή με την ευθύνη να ρυθμίσει, έστω και προσωρινά, χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τη την πλειοψηφία των σωματείων μας, μια ευθύνη που καλούνται να επιλύσουν οι τακτικοί δικαστές που θα αποφανθούν στο Εφετείο για τις παρανομίες της παραδιοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Όπως ήταν αναμενόμενο (οφείλαμε όμως να το υποβάλλουμε) το αίτημα των πρωτοβάθμιων σωματείων διορισμού προσωρινής Διοίκησης, όπου απερρίφθη και η Πρωτοδίκης θα αποφανθεί επί της κύριας αιτήσεως το αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε βάρος της  «παραδιοίκησης»  του Εργατικού Κέντρου Πάτρας έχει εκδοθεί απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας που ακυρώνει την προηγούμενη εκλογική διαδικασία ανάδειξης διοίκησης τον Ιούνιο του 2018, καθώς επίσης και απόφαση Προσωρινής Διαταγής του Προέδρου Πρωτοδικών που ανακάλεσε την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής τον περασμένο Μάιο του 2021.

Πάραυτα,<< η παραδιοίκηση των καταληψιών>> του Εργατικού Κέντρου εξακολουθεί να παρανομεί, να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις και να προβαίνει σε πράξεις παράνομες και άκυρες. Μια από αυτές τις πράξεις είναι και η επερχόμενη Γενική Συνέλευση που έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, επιχειρώντας εκ νέου να εκλέξει Εφορευτική Επιτροπή, δίχως να έχει εκ του νόμου και εκ της πλειοψηφίας των εκλεγμένων αντιπροσώπων τέτοια νομιμοποίηση. Με λίγα λόγια οδηγεί το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας σε μια νέα παράνομη εκλογική διαδικασία, βάζοντας εκ νέου σε περιπέτειες την Δευτεροβάθμια Οργάνωση της περιοχής μας .

Τους διαμηνύουμε ότι η πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων και των σωματείων  δεν αναγνωρίζει τις παρανομίες τους. Τους καλούμε να επανέλθουν στο δρόμο της νομιμότητας και να αφήσουν τις παρελκυστικές τακτικές τους. Θέλουμε ένα Εργατικό Κέντρο που να κυριαρχεί η Δημοκρατία και όχι οι τραμπουκισμοί, οι προκλήσεις και οι ύβρεις. Στο βαθμό που μας αφορά δεν θα αναγνωρίσουμε καμία από τις πράξεις αυτής της <<διοίκησης >>μέχρι να τελεσιδικήσει στο Εφετείο η Πρωτόδικη Απόφαση που τους καθιστά παράνομους. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης.

Ο Πατραϊκός λαός και οι εργαζόμενοι της πόλης μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα ψεύδη και οι συκοφαντίες που εξαπέλυσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια εναντίον ιστορικών σωματείων, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τις έκνομες πράξεις τους, έχουν καταπέσει στα δικαστήρια.

Όλες οι προσφυγές τους σε βάρος των εκλογικών διαδικασιών των οργανώσεών μας, απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια της πόλης μας Όλη η επιχειρηματολογία τους περί «νόθων» σωματείων, περί «εργοδοτών» και «πεθαμένων», κατέπεσε. Ούτε μια απόδειξη, ούτε μια μαρτυρία. Μια μεγάλη σκευωρία εξυφάνθηκε από κομματικούς μηχανισμούς, με σκοπό να παρεμποδιστεί η δημοκρατική ετυμηγορία της πλειοψηφίας των συνδικαλιζόμενων Πατρινών εργαζομένων.

Καλούμε κάθε τίμιο και ηθικό εκπρόσωπο συνδικαλιστικής οργάνωσης, να καταδικάσει την κομματική «μαφία» που δια καταλήψεως και βιαιοτήτων έχει εγκατασταθεί στο κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη. Αυτό το κτίριο, δεν φέρει πλέον το όνομα «κτίριο των εργατών» και έχει μετατραπεί σε «άνδρο των ροπαλοφόρων κομματαρχών».

Η ΣΥΝ.ΔΕ.ΣΥ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ομονοούν στον κοινό στόχο για ένα Εργατικό Κέντρο Δημοκρατίας και Αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, ένα Εργατικό Κέντρο ανοιχτό πλουραλιστικό και ανοιχτό σε όλες τις τάσεις, τις φωνές και τις ιδεολογικοπολιτικές προσεγγίσεις, δεν θα γίνουμε παρακολούθημα αντιδημοκρατικών διαδικασιών. Επί τέσσερα χρόνια δικαιωνόμαστε από την Ελληνική Δικαιοσύνη, επί τέσσερα χρόνια κερδίζουμε κάθε δικαστική προσφυγή, δίχως οι αποφάσεις να έχουν άμεσο ή πρακτικό αποτέλεσμα. Δεν ρίχνουμε ευθύνη (όπως πράττουν οι καταληψίες) στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούμε έχουν ήδη αποφανθεί και πλέον «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».  Καλούς αγώνες να έχουμε, με πίστη στη δύναμη των χιλιάδων συναδέλφων και συναδελφισσών που μας εμπιστεύονται, προχωράμε μπροστά και σπάμε τα αδιέξοδα της μιζέριας, των καταλήψεων, της κομματοκρατίας, των βιαιοτήτων-χυδαιοτήτων, που ουδεμία σχέση έχουν με τις αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος»/