Η ΕΡΤ θα μεταδώσει την Θεία Λειτουργία από τον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών

31.03.2023 / 12:03
ka 56

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, τονίζονται τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών έχει αφιερώσει την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, δηλαδή την Κυριακή προ των Βαΐων, στους, υπό των Τούρκων, σφαγιασθέντας Πατρινούς κατά το έτος 1821.  Στους 10.000 και πλέον κατοίκους της πόλεως των Πατρών οι οποίοι εσφάγησαν, εκάηκαν, εξανδραποδίσθηκαν, πήραν της προσφυγιάς τον πικρό δρόμο.

Μαζί τους και οι Παιδομάρτυρες των Πατρών, Χριστόδουλος και Αναστασία, οι οποίοι τιμώνται μαζί με την πολυάριθμον χορείαν των Νεομαρτύρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά τα μαύρα χρόνια τής Τουρκικής σκλαβιάς.

Η Δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά την Θεία Λειτουργία και την Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πατρέων Ηρώων, από τον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου, Πολιούχου Πατρών.

Η μετάδοση θα ολοκληρωθεί με την σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων Μνημείου δόξης & τιμής για τους φρικτώς και μαρτυρικώς τελειωθέντας Πατρινούς, από τους Τούρκους το 1821, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Σκηνοθέτης μετάδοσης είναι ο Λευτέρης Δακαλάκης ενώ την παραγωγή έχει η Ιερά Μητρόπολις Πατρών. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 2, δορυφορικά μέσω της ERT WORLD στην Ευρώπη και την Αφρική και ραδιοφωνικά από το Πρώτο Πρόγραμμα και την Ε.ΡΑ. Πάτρας στα FM και μέσω της τεχνολογίας DAB+.

 Διαδικτυακά, μέσα από το ERTecho και το ERT flix σε όλες τις smart τηλεοράσεις, ενώ μέσω της «Φωνής της Ελλάδας» στο LiveRadio των εφαρμογών Android Auto Apple και CarPlay της Deezer στις παρακάτω χώρες: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.  Στην Γερμανία, μέσω της τηλεοπτικής πλατφόρμας MagentaTv και στην Ελβετία, μέσω της Swisscom».

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει την Θεία Λειτουργία από τον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα