Η εκκλησία στην οποία θα τελεστεί η κηδεία του Ναβάλνι είναι υπέρμαχη του πολέμου

29.02.2024 / 22:27
epaselect epa09164791 Municipal workers paint over a graffiti depicting jailed Russian opposition politician Alexei Navalny with wordings reading, 'The hero of the new age', in St. Petersburg, Russia, 28 April 2021. Navalny is currently being held at a prison camp northeast of Moscow, sentenced to imprisonment at the penal camp in early February 2021 for violating parole requirements related to an earlier suspended sentence over 2014 embezzlement charges.  EPA/ANATOLY MALTSEV

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ένας Χριστιανός που είχε καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία ως μια παρανοϊκή επιχείρηση που στηρίχθηκε στα ψέματα. Ωστόσο η εκκλησία, στην οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει η κηδεία του, έχει κάνει χορηγίες στον ρωσικό στρατό και έχει διαφημίσει με ενθουσιασμό την υποστήριξη της στον πόλεμο.

Η σύζυγος του Ναβάλνι δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν ήταν σίγουρη αν η κηδεία του θα εξελισσόταν ειρηνικά ή αν η αστυνομία θα συνελάμβανε υποστηρικτές του συζύγου της. Οι δικηγόροι συμβούλευσαν όσους σκοπεύουν να παρευρεθούν σ αυτήν να μειώσουν τον κίνδυνο, να μην κρατούν πανό, να μην φορούν μπλουζάκια με συνθήματα και να μην υποκύψουν σε οποιεσδήποτε «προκλήσεις».

Εάν η κηδεία πραγματοποιηθεί, ο Ναβάλνι δεν μπορεί να περιμένει έναν επικήδειο που να αντανακλά την πολυετή αντιπολίτευση του στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τη σφοδρή κριτική του για την εισβολή στην Ουκρανία.

Πολλαπλές αναρτήσεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της εκκλησίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθιστούν σαφή την υποστήριξη του κλήρου και του εκκλησιάσματος στον πόλεμο.

Σε ένα βίντεο, ένας ιερέας και ένας άλλος άνδρας εμφανίζονται να στέκονται μπροστά από ένα όχημα Niva SUV κοντά στην εκκλησία. Μια αγνώστου ταυτότητας ανδρική φωνή λέει ότι αγοράστηκε με δωρεές για να βοηθήσει «τους πολεμιστές μας» στην Ουκρανία και τους εύχεται νίκη και ασφαλή επιστροφή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα