Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της CROWN – HELLAS CAN

07.06.2023 / 8:08
111

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της CROWN – HELLAS CAN, για το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας στη βιομηχανική ζώνη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

121 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, τη στιγμή μάλιστα που με την εργασία τους «πρόσφεραν» στον εν λόγω όμιλο τεράστια κέρδη. Αυτές είναι οι περίφημες επενδύσεις. Όσο τους συμφέρει κρατούν τα εργοστάσια ανοιχτά, όταν όμως βρουν άλλους, πιο επικερδείς δρόμους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στείλουν στην ανεργία τους εργαζόμενους. Εδώ αποδεικνύεται ποιοι κάνουν κουμάντο στην οικονομία, στη ζωή μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για άμεση ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο του εργοστασίου και για να μη γίνει καμία απόλυση.

Ξεκίνησαν οι 4ωρες στάσεις εργασίας για να μην πεταχτούν στο δρόμο 121 εργαζόμενοι

“Κανένας εργάτης χωρίς δουλειά” τονίζει το κλαδικό συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Μετάλλου Πάτρας “Η Ένωση”, για τις 4ωρες στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη, ενάντια στις 121 απολύσεις εργαζομένων που προχωρά η εργοδοσία της Crown Hellas-Can, ανακοινώνοντας το κλείσιμο του εργοστασίου της στην πόλη ως το Σεπτέμβρη.
“Ένας για όλους και όλοι για έναν”, τονίζει το σωματείο ενώ στο πλευρό των εργαζομένων του χώρου, βρίσκεται και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με αντιπροσωπεία του, μέλη διοικήσεων άλλων σωματείων, καλώντας να μην μείνει κανείς εργάτης χωρίς δουλειά.
Η πρώτη 4ωρη στάση εργασίας για σήμερα ξεκίνησε στις 10 π.μ. και έξω απ’ το εργοστάσιο βρίσκονται εργαζόμενοι και συνδικαλιστές.
Οι επόμενες στάσεις είναι προγραμματισμένες στις 6 μ.μ.-10 μ.μ. και 12 μ. με 4 π.μ..
Ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων εξέδωσε και η Διοίκηση του ΕΚΠ.
Δίπλα στους εργαζόμενους βρίσκεται και αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα