Η Χρ. Αλεξόπουλου ζητά την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ

18.01.2022 / 12:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
alexopoyloy

Την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μονοτμηματική «Σχολή Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Επιστημών», ζητά με ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η Χριστίνα ΑΛεξόπουλόυ  στέκεται δίπλα στο προσωπικό της ΑΣΠΑΙΤΕ, πρόταση του οποίου αποτελεί η ένταξή της στη νέα σχολή του ΕΚΠΑ, από την οποία προσδοκάται ότι θα προκύψουν πολλά οφέλη.

«Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και η μακρόχρονη εμπειρία των μελών ΔΕΠ/ΕΔΙΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, θα υποστηρίξει περισσότερο την επιρροή του δικτύου του ΕΚΠΑ στις πόλεις όπως η Πάτρα που υλοποιούνται προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ και θα συμβάλει στις εξελίξεις που προκύπτουν από τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στην Αχαΐα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοινωση της  Χρ. Αλεξόπουλου.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Αναλυτικά η ερώτηση  είναι η εξής:

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2002 ως καθολικός διάδοχος της ΣΕΛΕΤΕ. Η ανάγκη ίδρυσής της προέκυψε ουσιαστικά από τις ραγδαίες εξελίξεις που επιτελούνται στην αγορά εργασίας, όχι μόνο στη  Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο γενικότερα.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ΝΠΔΔ πλήρως αυτοδιοικούμενο και συμμετέχει ισότιμα με αντίστοιχες Σχολές και Ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα στην  «εκπαίδευση στελεχών εφαρμογών υψηλής ποιοτικής στάθμης».

Η Σχολή αποτελείται από τέσσερα (4) τμήματα και στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι. Προγράμματα της σχολής λειτουργούν σε έντεκα (11) άλλες πόλεις  της περιφέρειας ως εξής : Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Βόλος, Σάπες, Ρόδος, Μυτιλήνη, Κοζάνη, Λιβαδειά και Άργος.

Ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ ως μονοτμηματική σχολή με τίτλο «Σχολή Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Επιστημών» θα προσφέρει εξειδικευμένη γνώση σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ η προτεινόμενη νέα Σχολή θα αναλάβει και τη δέσμευση να ολοκληρώσει τη διαδικασία των μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών των Τεχνολογικών Τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Τα οφέλη για την ΑΣΠΑΙΤΕ από τη δημιουργία της Σχολής Εκπαιδευτικών Εφαρμοσμένων Επιστημών στο ΕΚΠΑ καθώς και τα οφέλη για το ΕΚΠΑ από τη δημιουργία της νέας Σχολής θα είναι πολλαπλά.

Με αυτό τον τρόπο ένα πάγιο αίτημα όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΠΑΙΤΕ θα ικανοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στη νέα Σχολή που θα δημιουργηθεί στο ΕΚΠΑ να συνεχίσει το πολυσχιδές έργο της τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλες τις μορφές και τύπους εκπαίδευσης.

Με βάσει τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός

Προτίθεστε  να εντάξετε της Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ;”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα