Η απάντηση του ΚΚΕ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για το συμβάν με το μαθητή

11.03.2023 / 8:20
KKE-SIMAIA-696x371

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για τα όσα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής στο σχολικό συγκρότημα του 5ου Λυκείου – 4ου Γυμνασίου έδωσε η Τομεακή Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ:
«Είναι πρωτοφανές, και μάλιστα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας να επιτίθεται στο ΚΚΕ.
Με απαράδεκτους και ψευδής ισχυρισμούς επιτίθενται στους κομμουνιστές και στο οργανωμένο μαθητικό και εργατικό λαϊκό κίνημα. Όλα αυτά τη στιγμή που όλοι στην πόλη μας γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη σήμερα στο 4ο Γυμνάσιο και 5ο ΓΕΛ στη Μαραγκοπούλου, όπου αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγή δύο μικρών μαθητών 15 και 16 χρονών, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα πρόεδρος του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου. Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι οι δύο μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου στην κυβέρνηση, αλλά και του ίδιου του Δημάρχου Πατρέων στη διεύθυνση Πατρών.
Σε όλους τους είναι γνώστες οι απαράδεκτες ενέργειες ορισμένων συναδέλφων τους, αφού στο αστυνομικό τμήμα της Ερμού έφτασαν στο σημείο να γδύσουν το μικρό μαθητή και πρόεδρο του 15μελούς με στόχο να τον τρομοκρατήσουν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προχώρησαν στη μεταγωγή των μαθητών στο αστυνομικό τμήμα στην Ταραμπούρα.
Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός πρωτοπόρων αγωνιστών μαθητών που με τον αγώνα τους απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα περάσει. Η τρομοκρατία των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους ορισμένων καθηγητών και διευθυντάδων που φτάνουν στο σημείο να κλειδώνουν μαθητές σε γραφεία μέχρι να έρθει η αστυνομία να τους συλλάβει είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό όλων των μαθητών που βροντοφωνάζουν «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», που αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους μαζικούς μαχητικούς τους αγώνες, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως έκαναν πάντα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα