Η άγνωστη πυραμίδα της Ελλάδας δυο ώρες μακριά από την Αθήνα

03.08.2021 / 7:25
i-agnosti-pyramida-tis-elladas-2-ores-makria-apo-tin-athina-1140x570

Εκτός από τα όμορφα χωριά, τα γνωστά νησιά και τις ατελείωτες παραλίες, η Ελλάδα διαθέτει κι άλλα αξιοθέατα που πολλές φορές είναι άγνωστα σε πολλούς. Ακόμη κι αν έχουν κάνει πολλές εκδρομές και ταξίδια στην Ελλάδα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η άγνωστη σε πολλούς πυραμίδα της Ελλάδας. Μια πυραμίδα χιλιάδων ετών η οποία βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα και συγκεκριμένα στο Άργος. Είναι η Πυραμίδα του Άργους ή Πυραμίδα του Ελληνικού όπως ονομάζεται επίσημα. Αν σου αρέσουν οι εκδρομές που έχουν και την ιστορική χροιά τους, τότε πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου το Άργος και την πυραμίδα του

Το ιερό των Αιγυπτίων θεών που βρίσκεται 40 λεπτά από την Αθήνα
Πυραμίδα Άργους: Η άγνωστη πυραμίδα της Ελλάδας 2 ώρες μακριά από την Αθήνα
H Πυραμίδα του Άργους, όπως είπαμε, ονομάζεται επίσημα Πυραμίδα του Ελληνικού. Είναι ένα άκρως εντυπωσιακό μνημείο χτισμένο πάνω στην οδική αρτηρία που ένωνε το Άργος με την Τεγέα. Δεν είναι ακριβές το πότε κατασκευάστηκε αλλά θεωρείται ότι η κατασκευή του τοποθετείται κοντά 4ο π.Χ. αιώνα. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την χρήση του όπως για παράδειγμα το ότι χρησίμευε ως τύμβος, οχυρό, ή φρυκτωρία.

Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιαστείς βλέποντας το κτίσμα μιας και δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο με αυτό στην Ελλάδα. Την ίδια εντύπωση μας έχει προκαλέσει (αλλά και στους επισκέπτες) το μυστηριώδες Δρακόσπιτο στα 1.300 μέτρα υψόμετρο στην Εύβοια. Τα Δρακόσπιτα είναι από τα παράξενα της Ελλάδας που ακόμη δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί πλήρως…


Δείτε τις εικόνες από την Πυραμίδα, μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Drones στο Youtube.

Η εκδοχή του Παυσανία και η μάχη δύο ανδρών
Σύμφωνα με τον Παυσανία, υπάρχει μια συγκεκριμένη εκδοχή για την κατασκευή αυτής της Πυραμίδας. Θεωρείται ότι χτίστηκε για να ταφούν οι νεκροί από την μάχη του Προίτου και του Ακρισίου. Οι δύο αυτοί άνδρες ήταν απόγονοι του βασιλιά του Άργους, Δαναού και ήρθαν αντιμέτωποι όταν έφτασε η ώρα να διεκδικήσουν τη βασιλεία σε μία μάχη δίχως νικητή. Λέγεται, μάλιστα, ότι τότε χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι ασπίδες. Για να τιμήσουν τους νεκρούς τους, κατασκευάστηκε κοινό μνημείο που ήταν διακοσμημένο με αργολικές ασπίδες.

Το Άργος στο οποίο βρίσκεται και η Πυραμίδα του Άργους θεωρείται μάλιστα από τον Παυσανία ως η αρχαιότερη πόλη τη κόσμου. Το σίγουρο είναι ότι το ταξίδι εκεί, αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα