Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Και η αδερφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό»

03.04.2024 / 11:07
ka 12

Η Μαίρη Πούτου, έχοντας συγκλονιστεί από τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους κατήγγειλε ότι δεν αρκεί η χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Ηαδερφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό», ανέφερε η αδελφή της 43χρονης στη Σαλαμίνα που είχε δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της στην οικία της μητέρας της όπου είχε καταφύγει». Η Μαίρη Πούτου, έχοντας συγκλονιστεί από τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους μίλησε στο ΕΡΤNews καταγγέλλοντας ότι δεν αρκεί η χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. «Το κουμπί πανικού θα ήταν χρήσιμο αν λειτουργούσαν όλα σωστά», δήλωσε ενώ συγκρίνοντας τα περιστατικά είπε χαρακτηριστικά: «Ηγυναικοκτονία της Σαλαμίνας δεν ήταν τόσο θρασύτατη σε σχέση με των Αγίων Αναργύρων».

Οπως ανέφερε η κα Πούτου. « Δεν ήταν το συμβάν τόσο θρασύτατο όπως ήταν αυτό (σ.σ. στους Αγ. Αναργύρους). Την κοπέλα τη σκότωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, που είναι ακόμα χειρότερο».

Η αδικοχαμένη αδελφή της, όπως είπε, είχε πάει το βράδυ που έγινε η κακοποίηση στη Σαλαμίνα και είχε ζητήσει βοήθεια (σ.σ. από το τοπικό αστυνομικό τμήμα). Είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που τη χτύπησε για να την πάρει [….]. Δεν υπήρχε περιπολικό όντως και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε.»

«Ήταν τραυματισμένη είχε ζητηθεί από τον αστυνομικό υπηρεσίας να ανέβει επάνω, να δώσει κατάθεση, και η μητέρα μου είπε κατεβείτε κάτω να δείτε την κατάσταση. Και είπε αυτός “να έρθει απάνω η ίδια”. Η μητέρα μου του λέει έλα να δεις κάτω πόσο τραγική είναι η κατάσταση δεν μπορεί να ανέβει. Και τότε της απάντησε ο αστυνομικός: “τότε πηγαίνετε πρώτα να την περιθάλψετε και μετά να τη φέρετε» ανέφερε. Η συνέχεια της υπόθεσης είναι γνωστή: Την πήρε η μητέρα μου απελπισμένη όπως ήταν, γιατί πονούσε πάρα πολύ και την πήγε στο Κέντρο Υγείας όπου την περιέθαλψαν και μετά θεώρησαν επειδή το παιδί έκλαιγε γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ, να πάνε από το σπίτι, αφού είχε περάσει και ώρα να έρθει εδώ πέρα. Κατά την καθοδήγηση της Αστυνομίας την άλλη μέρα πήγαν και κατέθεσαν την μήνυση», δήλωσε η αδελφή του θύματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα