“Γολγοθάς” ο κορωνοϊός για τα νοσοκομεία της Πάτρας – Πάνω από 200 νοσηλείες – Με αλχημείες μένουν όρθια

22.03.2021 / 22:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 26

Έναν Γολγοθά ανεβαίνουν τις τελευταίες ώρες τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αχαΐας.

Ρίο και “Άγιος Ανδρέας” προσπαθούν, με τεράστιο αγώνα γιατρών και νοσηλευτών, να ισορροπήσουν στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί, με δεκάδες ασθενείς να προσέρχονται στα Επείγοντα με ύποπτα συμπτώματα.

Η αύξηση στον αριθμό των νοσηλευομένων αναγκάζει τη διοίκηση για συνεχή αύξηση των κλινών, με τα νοσοκομεία να κινδυνεύουν από μέρα σε μέρα να μετατραπούν σε νοσηλευτήρια αποκλειστικά για κορονοϊό.

Συνολικά στην Πάτρα νοσηλεύονται 216 ασθενείς σε Ρίο και “Άγιος Ανδρέας”. Από αυτούς οι 33 δίνουν τη μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στο Ρίο νοσηλεύονται 97 ασθενείς στις κλινικές COVID και 24 στη ΜΕΘ, ενώ στο “Άγιος Ανδρέας” 86 στην κλινική και 9 στη ΜΕΘ.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο MEGA και την Ελένη Ασημακοπούλου ο Υπεύθυνος της Β’ Κλινικής COVID του ΠΓΝΠ: “Είμαστε σε πληρότητα στο 90%, τόσο στην απλή κλινική όσο και στη ΜΕΘ. Δίνουμε αγώνα δρόμου ανάμεσα στα εισιτήρια και τα εξιτήρια. Εδώ και 14 μηνες δουλεύουμε χωρίς ρεπό σε εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να νοσήσουμε κ εμείς.”

Μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ και τη Λίνα Μπάστα, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”, Κωνσταντίνος Κούκιος υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιηθεί και ο τρίτος όροφος του νοσηλευτηρίου για περιστατικά COVID.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι ότι στο Νοσοκομείο του Ρίου γίνεται χρήση της αίθουσας ανάνηψης για τη διασωλήνωση περιστατικών με κορονοϊό, ενώ έχει ανοίξει ακόμη μια κλινική ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα