Γκαλ Γκαντότ: Το μήνυμα της Wonder Woman για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και οι οργισμένες αντιδράσεις

14.05.2021 / 23:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dete-featured

ΗΜέση Ανατολή φλέγεται και το μήνυμα της ηθοποιού Γκαλ Γκαντότ για ειρήνη προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με πολλούς να καταγγέλλουν την πρώην κομάντο του ισραηλινού στρατού για «προπαγάνδα» υπέρ της χώρας της.

Η 36χρονη Wonder Woman, με ένα μήνυμά της στο Twitter, εξήγησε πώς «η καρδιά της σπάει» επειδή η χώρα της είναι σε πόλεμο. «Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζεται για πολύ καιρό», έγραψε την Τετάρτη και συμπλήρωσε πως «το Ισραήλ έχει δικαίωμα να ζει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος. Οι γείτονές μας αξίζουν το ίδιο.

Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Προσεύχομαι να σταματήσει αυτή η αφάνταστη εχθρότητα, προσεύχομαι οι ηγέτες μας να βρουν μια λύση, ώστε να μπορούμε να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, ειρηνικά. Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες».

Το μήνυμά της δεν συγκίνησε κάποιους χρήστες του Twitter, που άρχισαν να επιτίθενται στην ηθοποιό, ανατρέχοντας στο στρατιωτικό παρελθόν της και κατηγορώντας την ότι στηρίζει την «εθνοκάθαρση» και τη «μαζική γενοκτονία». Τα σχόλια αυτά δεν υπάρχουν πια, καθώς η Γκαλ Γκαντότ αποφάσισε να τα απενεργοποιήσει στο μήνυμά της μετά τις αντιδράσεις, σύμφωνα με τη NY Post.

«Υπενθύμιση ότι η Γκαλ Γκαντότ υπηρέτησε στις ισραηλινές δυνάμεις για δύο χρόνια όπου όχι μόνο έγινε μάρτυρας εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων αλλά τη στήριξε και ενεργά. Πώς μπορείς να υποστηρίζεις τον τερματισμό του φαύλου κύκλου του τρόμου όταν στέκεσαι στην πρώτη γραμμή, επιτρέποντάς το;», έγραψε ένας χρήστης.

«Οι άνθρωποι έλεγαν ότι υπερβάλαμε όταν είπαμε να μποϊκοτάρουμε τη Γκαλ Γκαντότ, η οποία λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας για την κυβέρνησή της και τις δυνάμεις κατοχής στις οποίες κάποτε υπηρέτησε. Δεν μπορεί καν να πει τη λέξη Παλαιστίνιος. Στον κάδο της ιστορίας», σημείωσε μια γυναίκα.

Άλλοι πάντως στήριξαν την έκκληση της ηθοποιού για ειρήνη και παρατήρησαν πως η στρατιωτική θητεία είναι απαραίτητη για όλους τους Ισραηλινούς άνω των 18 ετών. «Το ίντερνετ θύμωσε με τη Γκαλ Γκαντότ επειδή ήταν στις ισραηλινές δυνάμεις, κάτι που όλοι οι Ισραηλινοί πρέπει να κάνουν, να υπηρετήσουν για τουλάχιστον δύο χρόνια. Και είχε το θράσος να μοιραστεί ένα συγκινητικό μήνυμα για τη σύγκρουση. Πολλοί αηδιαστικοί άνθρωποι στις απαντήσεις», έγραψε ένας άντρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα