Γηροκομεία – Προνοιακές Δομές: Έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού για το 92% των εργαζομένων

10.09.2021 / 20:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 19

Σε εξέλιξη βρίσκονται οριζόντιοι έλεγχοι κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Κρήτης με αντικείμενο την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού του συνόλου του προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία, κατά την κείμενη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 2.975 εργαζομένων, οι 2.724 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (2.603 εμβολιασμένοι και 121 με πιστοποιητικό νόσησης), ήτοι ποσοστό περίπου 92%, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΑΔ.

Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ των μη ευρισκόμενων, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, στις δομές με επίδειξη εγγράφου στους Επιθεωρητές-Ελεγκτές από τους υπευθύνους των δομών, προστίθεται.

Γνωστοποιείται, επίσης, πως επιβλήθηκαν συνολικά οικονομικές κυρώσεις ύψους 10.000€.

Κατά τη διενέργεια του ελέγχου στις παραπάνω δομές, 39 είχαν υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και 127 ήταν σε νόμιμη άδεια. «Οι περιπτώσεις αυτές ελέγχονται διεξοδικά», σημειώνει η ΕΑΔ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας με στόχο την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που εξυπηρετούνται στις δομές αυτές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα