Γιώργος Παπανδρέου: Ξεκινά σήμερα μετά από πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού στη Σύμη Διεθνές Συμπόσιο για τις κρίσεις που απειλούν την Ειρήνη και τη Δημοκρατία

10.07.2022 / 12:46
giorgos papandreou

Από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι, το 24ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης, μια πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για την ανταλλαγή απόψεων και την παραγωγή καινοτόμων ιδεών από πολιτικούς, διανοητές, επιστήμονες, επιχειρηματίες, στελέχη διεθνών οργανισμών, ακτιβιστές και συγγραφείς, από διάφορα μέρη του κόσμου.


Το κεντρικό θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι: «ΚΡΙΣΗ – Το μεγάλο διακύβευμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία – Η ανάγκη για σχεδιασμό αποτελεσματικών απαντήσεων».


Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε σχέση με την ενέργεια, τον πληθωρισμό, την υγεία, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, τις γεωπολιτικές ισορροπίες.


Ειδικές συνεδρίες θα είναι αφιερωμένες στην ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων, στις προκλήσεις που αντιμετωπιζει η Τουρκική κοινωνία, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή, στην ανάγκη εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.


Η τελετή έναρξης του Συμποσίου θα γίνει την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 8:00 μμ, στο ξένοδοχειο Grecotel Cape Sounio, με ομιλητές τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, την Ομοσπονδιακή Υπουργό Πολιτισμού της Γερμανίας, Claudia Roth, τον συνθέτη και συγγραφέα, Zulfu Livaneli και τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Miroslav Lajcak.


Μεταξύ των συμμετεχόντων στο φετινό Συμπόσιο της Σύμης, είναι ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Albin Kurti, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, Cem Ozdemir, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβούνιου, Ranko Krivokapić, ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Taulant Bala, το Μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, Yulia Lovoshkina, η πρώην Πρόεδρος της Κροατίας, Kolinda Grabar, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Jan Eliasson, ο Πρόεδρος του Club de Madrid, Danilo Turk, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Νίγηρα και Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Mindaoudou Aichatou, η Ινδή ακτιβίστρια ενάντια στο trafficking κοριτσιών και γυναικών, Ruchira Gupta και ο Πρόεδρος του αμερικανικού Κέντρου για την Παιδεία και την Οικονομία, Anthony Mackay.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα