Γιώργος Παπανδρέου: «Η μετάβαση σε μία πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί να πέσει στους ώμους της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας μας»

23.10.2021 / 14:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
giorgos papandreou

Αναφερόμενος στον ισχυρό συμβολισμό της Ολυμπίας ξεκίνησε την ομιλία του στο Olympia Forum II ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε για το μήνυμα της Εκεχειρίας, χαρακτήρισε την Ευρώπη ένα σχέδιο της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τον εξανθρωπισμό της παγκόσμιας οικονομίας.
Αναφέρθηκε στις τραγικές πυρκαγιές που ανέδειξαν ένα κυρίαρχο ζήτημα της ανθρωπότητας, να ακολουθήσουμε ένα άλλο σχέδιο ανάπτυξης που θα σέβεται τελικά τον πολιτισμό και το περιβάλλον, την πράσινη μετάβαση που θα πρέπει να είναι κοινωνικά.
“Έχουμε δει τις τεράστιες ανισότητες που ανέδειξε η πανδημία. Ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο και στον πλούτο. Τον πλούτο που είναι στα χέρια των λίγων. Ο πλούτος πρέπει να πάει στα κράτη για να μπορούν να επενδύσουν στην πράσινη ανάπτυξη, την κοινωνική πρόνοια ,την παιδεία και την υγεία, όπου έχουμε δει τις ανισότητες και στην υγεία. Η μετάβαση σε μία πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί να πέσει στους ώμους της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Πρέπει να είναι μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση.

Μια δεύτερη προϋπόθεση είναι να είναι Δημοκρατική μετάβαση.

Αυτή πρέπει να είναι ιδιοκτησία του Πολίτη. Να είναι συμμέτοχος, να παίρνει μέρος στις αποφάσεις. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να πάμε σε μία συμμετοχική κοινωνία και τα κόμματα πρέπει να είναι συμμετρικά κόμματα -όπως και το δικό μας- με συμμετοχή του πολίτη και αυτό για την αυτοδιοίκηση είναι καθοριστικό γιατί η αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο της δημοκρατίας, είναι δίπλα στον άνθρωπο”, είπε χαρακτηριστικά.

Το Olympia Forum II διεξάγεται στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο https://olympiaforum.gr/Χρυσοί Χορηγοί: Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,Heracles Group of Companies, ΔΕΠΑ, FISIKON, Πανεπιστήμιο Πατρών

Χορηγοί: Δήμος Ολυμπίας, Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Herrco, ΟΣΕ, Περιφέρεια Αττικής, Bayer, ΔΕΔΑ, Samaras & Partners

Υποστηρικτές: Costa Navarino, Dimand, ΕΕΝΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, Evolution Projects, Hellenic Energy Exchange, Huawei, ΦΟΔΣΑ Ηλείας Ολυμπία Οδός, Aldemar Resorts, ΕΝΠΕ, Grecotel, TUV Hellas, ΚΕΔΕ, Ενωση Λιμένων Ελλάδος, Cafe Femenino, Envirometrics, ΠΕΔΔΕ

Medical Partner: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα