Γιατροί «Θριασίου» σε Τσίπρα: Τεράστιο το πρόβλημα με την κατάργηση των χειρουργείων

05.03.2021 / 21:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 37

Το «Θριάσιο» επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και συνομίλησε με εργαζόμενους.

Νοσηλευτές, γιατροί και υγειονομικό προσωπικό έκαναν λόγο κατά τη συνομιλία τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για «δραματικές καταστάσεις», που εκτυλίσσονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στάθηκαν και στη σκληρή μάχη που δίνουν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πηγές σημείωναν ότι επισημάνθηκαν οι «μεγάλες ελλείψεις» στο προσωπικό, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό, αναφέροντας ενδεικτικά, ότι μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ προ Covid ήταν υπεύθυνη για δύο ασθενείς, ενώ τώρα είναι υπεύθυνη για τέσσερις ή και πέντε ασθενείς, ιδιαίτερα στις νυκτερινές βάρδιες.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι γιατροί και εργαζόμενοι περιέγραψαν ως ανησυχητικό το γεγονός ότι «καθημερινά ανοίγουν συνεχώς νέα κρεβάτια για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας».

«Ήρθε προσωπικό, ευτυχώς που ήρθαν και κάποιοι συμβασιούχοι, αλλά ήταν ανειδίκευτο. Άδειες δεν παίρνουμε, ανοίγουμε συνεχώς κρεβάτια, έχουμε εξαντληθεί», τόνισε μία από τις νοσηλεύτριες της ΜΕΘ του Θριασίου.

Επίσης, οι γιατροί χαρακτήρισαν «τεράστιο το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας με τη διακοπή χειρουργείων».

Όπως υπογράμμισαν: «Υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στα χειρουργεία και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη». Επίσης, τόνισαν πως με τη νέα έξαρση της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη στην Αττική, ειδοποιήθηκαν πως απ’ την επόμενη βδομάδα θα περικοπεί το 80% των χειρουργείων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα