Γιατί καθυστερούν τα έργα στην Πάτρα; – Τι απαντάει ο Κορδάς για ποδηλατόδρομο, σκάλες και αναπλάσεις

31.01.2023 / 19:44
3699348

Στη Δήμητρα Μπαλαφούτη και τον Max FM 93,4 μίλησε το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου ο ο αντιδήμαρχος αρχιτεκτονική έργου, Χρήστος Κορδάς. Ο κ. Κορδάς αφού αναφέρθηκε στον στολισμό της πόλης για το Καρναβάλι, ρωτήθηκε για τα έργα που γίνονται, αλλά και για αυτό που είναι να γίνουν.

“Ο ποδηλατόδρομος έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί” ανέφερε, ενώ στο θέμα της καθυστερήσεις των έργων τόνισε ότι έχει να κάνει κυρίως με τις ανατιμήσεις που υπάρχουν στα οικοδομικά υλικά στον κατασκευαστικό κλάδο.

“Είναι ένα πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα το όλο θέμα. Στην Πάτρα γίνονται από τον Δήμο, και όχι μόνο, πάρα πολλά έργα. Μερικοί εργολάβοι καθυστερούν απαράδεκτα τα έργα.

Σαν Δήμος δεν είναι ότι έχουμε κάποια προβλήματα. Δεν αφορά δηλαδή αυτούς που επιβλέπουν τα έργα, αλλά τους κατασκευαστές των έργων. Είναι μια διαδικασία βασανιστική για όλους και κυρίως για την πόλη”.

Τόνισε επίσης ότι για το έργο της ανάπλασης της Κάτω πόλη, η σύμβαση με τον εργολάβο θα υπογραφτεί εντός των ημερών, ενώ το χρονοδιάγραμμα είναι 1,5 χρόνος. Αναφέρθηκε επίσης ιστορικές σκάλες της Πάτρας που επίσης καθυστερούν, τονίζοντας ότι έχουν εντοπιστεί κάποιες ιδιαιτερότητες που δεν είχαν ληφθεί υπόψη στη συγκεκριμένη εργολαβία.

“Το έργο θα προχωρήσει ωστόσο” τόνισε, ενώ τέλος σε ότι αφορά τα αρχαία ευρήματα στην Άνω πόλη υπογράμμισε ότι δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα εμπόδια στην εξέλιξη των εργασιών στη συγκεκριμένη εργολαβία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα