Για τους αδέσποτους σκύλους! Συμμετοχή του Δήμου Πατρέων σε σεμινάριο εκπαίδευσης για την περισυλλογή

29.06.2021 / 8:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ADESPOTA-ink

Της Βίκυς Μαυρομάτη

Στην Αθήνα βρέθηκαν στις 12 και 13 Ιουνίου, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού Εξοπλισμού σε σεμινάριο με θέμα «Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης για την Περισυλλογή Αδέσποτων Σκύλων».  Το συγκεκριμένο σειμινάριο έγινε από την εταιρεία FORUM TRAINING με απώτερο σκοπό την απόκτηση γνώσεων αλλά και μηχανημάτων που θα αποσκοπούν στην βέλτιστοποίηση της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων.

Μεθοδολογία και Τόπος Εκπαίδευσης

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης στηρίζεται στην πρακτική εξάσκηση των καταρτιζομένων για τις βασικές αρχές εκπαίδευσης στην Περισυλλογή Αδέσποτων Σκύλων με παρουσίαση των προβλεπόμενων ατομικών μέσων προστασίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξάγεται σε ειδικό χώρο / εκπαιδευτήριο σκύλων εμβαδού 400τ.μ με ασφαλή  περίφραξη και στεγασμένο χώρο συμμετεχόντων από όπου μπορούν να παρακολουθήσουν με ασφάλεια τα δρώμενα στο χώρο εκπαίδευσης. Ο χώρος διαθέτει μεγάλη ποικιλία σταθερών και φορητών “εργαλείων” απαραίτητων και για τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος. Το έδαφος του χώρου είναι χλοοτάπητας για την αποφυγή τραυματισμών και την ασφαλή διεξαγωγή δράσεων.

Ποιοι παρακολούθησαν το σεμινάριο

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του Δήμου που πήραν μέρος στο σεμινάριο είναι οι Γεώργιος Κατσιμίγας, Ιωάννης Πετράκος και Ανδρέας Γκότσης.

Ο επικεφαλής της ομάδας Γεώργιος Κατσιμίγας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εν λόγω πιστοποίηση έγινε για να ενημερωθούμε σχετικά με τους τρόπους και τα μηχανήματα που υπάρχουν για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων. Μάθαμε αναλυτικά για τα αυτοκίνητα, τα κλουβιά, το λάσο ή τον «αρπαγέα» όπως αλλιώς λέγεται, ακόμα και για ειδικά δίχτυα που χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα για φοβικά σκυλιά. Φυσικά ακόμα ο Δήμος μας δεν διαθέτει όλα αυτά τα μηχανήματα και τα υλικά, ωστόσο μέσα στο πλαίσιο του σεμιναρίου αναμένεται και έχει δρομολογηθεί να τα αποκτήσουμε. Χρειάζεται μια ειδική διαδικασία με προκηρύξεις κτλ για τα οποία εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι αλλά γνωρίζουμε πως είναι στο πρόγραμμα να τα αποκτήσουμε αφού ο κύριος στόχος είναι να έχουμε μια συνολική εικόνα και να διαθέτουμε όσο περισσότερες δυνατότητες μπορούμε για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων. Όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων τα οποία παρακολούθησαν το σεμινάριο θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αρκετά, αφού άλλοι Δήμοι έστειλαν δύο ή ακόμα και ένα άτομο για να ενημερωθεί. Οι άλλοι δύο υπάλληλοι του Δήμου μας, ο Ιωάννης Πετράκος και ο Ανδρέας Γκότσης, απάρτιζαν ήδη την ομάδα μαζί με μένα και γι’ αυτό το λόγο ήμασταν εμείς αυτοί οι 3 που επιλέχθηκαν για να αποκτήσουν την πιστοποίηση. Το πρόγραμμα φυσικά ξεκίνησε άμεσα μόλις γυρίσαμε με τα υλικά που διαθέτουμε μέχρι στιγμής».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα