Γερμανία – Εκλογές: Ακόμη ένα debate με νικητή τον Σολτς

13.09.2021 / 9:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
germany_debate_soltz-2048x1422

Δεν… τραβάει ο Άρμιν Λάσετ και ακόμη ένα debate, ενόψει των εκλογών στη Γερμανία, βρήκε νικητή τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς.

Ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υποψήφιος καγκελάριος με τους Σοσιαλδημοκράτες, Όλαφ Σολτς, αναδείχθηκε ξεκάθαρα νικητής του debate που έγινε το βράδυ της Κυριακής (12.09.2021), με τον διάδοχο της Μέρκελ Άρμιν Λάσετ να… θέλει αλλά να μην μπορεί.

Ήταν η δεύτερη τηλεοπτική μονομαχία των υποψηφίων για την καγκελαρία, ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ARD, ο Σολτς κατάφερε να πείσει το 41% των τηλεθεατών που παρακολούθησαν το debate, ενώ ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ μόνο το 27% και η «Πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ το 26%.

Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ZDF, ο Σολτς επικράτησε με 32%, έναντι 26% της Μπέρμποκ και 20% του Λάσετ.

«Ο Λάσετ αγωνίζεται, ο Σολτς θριαμβεύει στις δημοσκοπήσεις», είναι ο τίτλος της εφημερίδας BILD. «Ο Λάσετ αναγκάζει τον Σολτς να μπει σε μονομαχία, η Μπέρμποκ παίζει μόνη της», σχολιάζει η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού n-tv, ενώ στο ίδιο πνεύμα η FrankfurterAllgemeine Zeitung επισημαίνει ότι «η αντιπαράθεση των τριών ήταν κυρίως αντιπαράθεση για δύο». «Στην ουσία, παρακαλώ», γράφει η Sueddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρει ότι κατέστησαν σαφείς οι ουσιαστικές διαφορές των τριών υποψηφίων: «Οι υποψήφιοι έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για το κράτος», επισημαίνει.

Ένα από τα βασικά θέματα που οδήγησαν σε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Όλαφ Σολτς και του Άρμιν Λάσετ ήταν η πρόσφατη επιδρομή των διωκτικών αρχών στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενες παραλείψεις της υπηρεσίας κατά του ξεπλύματος του «μαύρου» χρήματος. Η υπηρεσία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, του οποίου προΐσταται ο Σολτς, ο οποίος όχι μόνο διέψευσε τον αντίπαλό του, αλλά τον κατηγόρησε και για εσκεμμένη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Επίσης, ο Λάσετ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο και για την ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία του SPD με τη Αριστερά, η οποία για πολλούς στη Γερμανία παραμένει διάδοχος του SED της Ανατολικής Γερμανίας. «Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε τι θα κάνετε, δεν αποκλείετε τη συνεργασία με την Αριστερά», τόνισε κατ’ επανάληψη ο χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος, ενώ ο Σολτς επαναλάμβανε ότι το αποτέλεσμα το κρίνουν οι ψηφοφόροι.

Η τρίτη και τελευταία τηλεμαχία των τριών υποψηφίων θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ProSieben/Sat.1/Kabel 1.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα