Γεωργούλης: Συνεχίζει να μετέχει στις ψηφοφορίες της Ευρωβουλής -Πάει για Ιούνιο η άρση ασυλίας του

27.04.2023 / 7:13
georgoulis_brussels_intime.jpg

Ο Αλέξης Γεωργούλης επέστρεψε για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες, μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Ο ευρωβουλευτής θα συμμετέχει στις ψηφοφορίες του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το Mega, έχει, επίσης, παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.

Ο Γεωργούλης έχει στείλει μία ακόμα επιστολή για την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του. Είναι η τρίτη επιστολή του ηθοποιού, με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.

Η επιστολή του Αλέξη Γεωργούλη
Ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του.

Στην επιστολή σημειώνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Το απόγευμα της Τρίτης ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ, με τη σχετική συζήτηση να αναμένεται στα τέλη Μαΐου.

Πότε θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή
Η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει στις 30 Μαΐου, ενώ υπάρχει και μια έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση για το πότε μπορεί να γίνει η πρώτη συζήτηση για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, με πιθανό σενάριο να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα