Γεωργιάδης: Οι εργαζόμενοι θα πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων και οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν

08.11.2020 / 9:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Xrimata1-1

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων τους και ότι οι οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν από την κυβέρνηση για να μπορούν να δώσουν το δώρο.

«Ξέρουμε ότι το 2ο lockdown προκαλεί μεγάλη πίεση στις επιχειρήσεις γι’αυτό η κυβέρνηση πρέπει να τους δώσει την ευκαιρία να αντέξουν» σημείωσε χαρακτηρστικά.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως τα δάνεια χωρίς προσημείωση θα είναι έτοιμα τις δύο επόμενες εβδομάδες και πως το μοντέλο της Καρδίτσας θα ακολουθήσει και η Σάμος.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως θα γίνει κανονικά η επιδότηση τόκων ενώ υπάρχει αναστολή των δόσεων στους πληττόμενους.

Ο υπουργός τόνισε πως από την πειθαρχία που δείξουμε θα κριθεί και το πότε θα ανοίξει η οικονομία μας και το μόνο που πρέπει να νοιάζει τους πολίτες είναι να τηρήσουν τα μέτρα.

Επιπλέον, επεσήμανε πως τα μισά λεφτά των Ιδιοκτητών ακινήτων θα μπουν κατευθείαν στον λογαριασμό τους ως έμπρακτη στήριξη από την κυβέρνηση.

Για την νίκη Μπάιντεν στις εκλογές των ΗΠΑ σημείωσε πως είναι ένας γνώριμος άνθρωπος για την Ελλάδα, προσωπικός φίλος του Μητσοτάκη και της Ελλάδας και ότι υπάρχουν προσδοκίες στις καλές σχέσεις με τον Μπάιντεν ενώ αναφέρθηκε στις κακές σχέσεις που έχει ο εκλεγμένος των ΗΠΑ με τον Ερντογάν.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε πως «τώρα δεν είναι ώρα να τσακωνόμαστε μεταξύ μας χρειάζεται ψυχραιμία αποφασιστικότητα και ενότητα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα