Γ. Παπανδρέου: Μίλησε διαδικτυακά σε νέους για την πανδημία – Συμμετείχαν και Αχαιοί

19.11.2020 / 17:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
db60e34c-31f3-4415-8a29-c6693871ee07

Σε διαδικτυακή συνεδρία με νέους από τη χώρα μας και  από όλη την Αχαΐα και θέμα τις παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από την εξελισσόμενη πανδημία, συμμετείχε χθες ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος Young Leaders Project.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε η Διακήρυξη του φετινού ‘’Συμποσίου της Σύμης’’ με θέμα: ΠΑΝΔΗΜΙΑ – Ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό, και ειδικότερα τοποθετήθηκαν η Καθηγήτρια του London School of Economics Mary Kaldor του London School of Economics και η Eloise Todd, Συνιδρύτρια του Παγκόσμιου Δίκτυου Δράσης για τις Πανδημίες (Pandemic Action Network).

Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο τη συμβολή της νέας γενιάς στη διαμόρφωση  αναπτυξιακής δυναμικής της Αχαΐας, στην ιδιαίτερα απαιτητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την πανδημία, συνεχίζεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης νέων ενεργών πολιτών που οραματίζονται ένα βιώσιμο και ανθρωποκεντρικό μέλλον για την περιοχή τους αλλά και ευρύτερα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν οι κοινωνικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και αναπτύχθηκαν προτάσεις για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των πολιτών και ειδικότερα των νεότερων γενιών στη διαμόρφωση των λύσεων που απαιτουνται σε τοπική, εθνική και διεθνή κλίμακα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που εντείνει η πανδημία του κορωνοϊου.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα