Παρασκευή, 21.01.2022, 7:39 μμ

Φωτιές στην Ελλάδα: Ο Πρίγκιπας Κάρολος έστειλε επιστολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

21.08.2021 / 21:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
charles_sakellaropoulou-2048x1365

Συγκλονισμένος δηλώνει ο πρίγκιπας Κάρολος για τις φωτιές στην Ελλάδα σε επιστολή που απηύθυνε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε επιστολές και μηνύματα συμπαράστασης από ξένους ηγέτες, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους για τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.

Η επιστολή του πρίγκιπα Καρόλου στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δηλώνουν συγκλονισμένοι από την  καταστροφή. Στην επιστολή του επαναλαμβάνει πως συνδέεται βαθιά με την Ελλάδα και ότι του είναι «οδυνηρό να σκέφτεται τον πόνο που εσείς και η όμορφη χώρα σας πρέπει να υπομείνετε. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας και με όλους τους Έλληνες αυτές τις δύσκολες και ανησυχητικές στιγμές».

Ο Πρίγκιπας Κάρολος υπογραμμίζει την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες όλων μας για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, πριν πληγούμε από ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές.

Άρθρο στη Daily Mail

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Κάρολος με άρθρο του στην Daily Mail αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στις πυρκαγιές που κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις δάσους στην Ελλάδα. Ο ίδιος δήλωνε συγκλονισμένος που η πατρίδα του πατέρα και του παππού του φλέγεται και σημείωνε χαρακτηριστικά:  «Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις «άγριες» πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλειες ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα