Παρασκευή, 23.04.2021, 6:12 μμ

Φορητή ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

18.02.2021 / 15:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
image4

Μια φορητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με σκοπό να ενισχύσει τη δυναμικότητα του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού.

Η μονάδα  έφτασε σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο και θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο στους επιστήμονες του ιδρύματος.

Οι κινητές ΜΕΘ  κατασκευάζονται από εταιρεία του Αγρινίου και μπορούν να  τροποποιούνται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να χρησιμοποιούνται για κάθε χρήση. Από απλά ιατρεία, μέχρι εμβολιαστικά κέντρα ή και… κινητά χειρουργεία!

Οι φορητές ΜΕΘ από container αποτελούν μια λύση ταχείας ανάπτυξης με στόχο την επέκταση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αεροδιακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα