Παρασκευή, 22.10.2021, 8:37 πμ

Φαρμάκης:Ενημέρωση για τις εργασίες σε Κουνινά – Ρακίτα

22.09.2021 / 16:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
202109 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΡΑΚΙΤΑ (1)

Για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών στον οδικό άξονα Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο ενημερώθηκε από τον εγκατεστημένο ανάδοχο του έργου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ,  σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε Ρακίτα και Κουνινά.

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτελούσε χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, καθώς, με την κατασκευή του,  δίνεται λύση στη σύνδεση των περιοχών της Ανατολικής Αιγιάλειας και του Ερυμάνθου. Με την ολοκλήρωσή του  ενισχύεται η ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών και επιταχύνεται η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Για το αντικείμενο της εργολαβίας με τίτλο ««Βελτίωση και εκσυγχρονισμός της οδού Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο» ενημέρωσε ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της οδού, αποκατάστασης τεχνικών έργων, διαμόρφωσης και καθαρισμού τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων, σήμανσης και ασφάλειας της οδού, αποκατάστασης του οδοστρώματος τμηματικά και όπου χρειαστεί, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Στην ενημέρωση παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, καθώς επίσης ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπούνιας οι οποίοι είχαν συμβάλει στην δρομολόγηση του έργου. 

«Ένας ακόμα δρόμος ανάπτυξης βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και μετατρέπεται σε πραγματικό έργο προς όφελος του τόπου μας. Οι οδικοί άξονες διευκολύνουν την προσβασιμότητα χιλιάδων πολιτών και την μεταφορά εμπορευμάτων. Σημαίνουν επικοινωνία και ανάπτυξη. Το γεγονός ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και να βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στην υλοποίηση του έργου μας γεμίζει αισιοδοξία ότι με επιμονή και υπομονή δημιουργούμε τις συνθήκες για ένα αξιόπιστο οδικό δίκτυο, χωρίς απομονωμένες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία της επίσκεψής του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα