«Έξι οι αγνοούμενοι, σε δύο μέτωπα οι επιχειρήσεις», λέει ο Αρτοποιός

09.09.2023 / 11:18
fa 18

«Θα μπούμε σε όλα σπίτια και θα ανοίξουμε όλες τις πόρτες, είτε έχουν αναζητηθεί είτε όχι, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», τονίζει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Εκλεισε η Εθνική Οδός στο ύψος της Λάρισας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού. Στο χωριό Γιαννούλη, στη Λάρισα οι διασώστες καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κόσμο από ταράτσες και υψηλά σημεία ενώ η στάθμη του Πηνειού ολοένα και ανεβαίνει.

Σήμερα το πρωί έγιναν άλλοι επτά απεγκλωβισμοί πολιτών οι οποίοι, κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος, έχοντας παραμείνει για πολλές μέρες χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών. Όπως ανέφερε, οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται σε δύο μέτωπα ενώ μεγάλες είναι οι δυσκολιες με τον Πηνειό στη Λάρισα.

Από την αρχή της κακοκαιρίας έχουν γίνει περισσότερες από 2.850 διασώσεις πολιτών και η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 7.800 κλήσεις για συμβάντα. Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, επίσημα καταγεγραμμένα υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στα χωριά γύρω από την Καρδίτσα, από τον Παλαμά και προς τα Τρίκαλα. «Δεν είναι αγνοούμενοι, είναι εγκλωβισμένοι», ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα