Εξαδάκτυλος για άνοιγμα λιανεμπορίου: Να μην έχουμε εικόνες κοσμοπλημμύρας αύριο

09.04.2021 / 21:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ακ 18

Κρίσιμη χαρακτήρισε την αυριανή ημέρα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για το αν θα δούμε εικόνες κοσμοπλημμύρας στα μαγαζιά, λέγοντας πως «πιστεύουμε ότι το ραντεβού και το τρίωρο θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να υπάρχει μια κατανομή των αθρώπων στον χρόνο».

«Η απόφαση που αφορά 3 περιοχές έχει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις. Για την Αχαΐα το λιανεμπόριο θα λειτουργεί όπως και στην Αθήνα γιατί έχουμε τα καλύτερα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες, έχει το πλήρες κλειστό λιανεμπόριο στην Κοζάνη που παρουσιάζει τη χειρότερη εικόνα από τις τρεις πόλεις και ένα ενδιάμεσο στάδιο στη Θεσσαλονίκη το οποίο επιτρέπεται οριακά από την επιδημιολογική εικόνα της πόλης, από τη Παρασκευή που ελήφθη η απόφαση αναστολής μέχρι σήμερα» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

«Με δισταγμό γίνονται όλα αυτά… λέγοντας διαρκώς ότι ο κίνδυνος είναι εδώ, η χρήση στις δυνατότητες που δίνονται πρέπει να είναι προσεκτική», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Γιατί στη Θεσσαλονίκη θα εφαρμοστεί το click away

«Σε ότι αφορά τα νέα κρούσματα ο δείκτης είναι πολύ κάτω από το 1,1. Σε ότι αφορά τις νοσηλείες είναι στο 1,1 για αυτό τον λόγο λάβαμε αυτή την απόφαση. Αυτό δείχνει σε ότι αφορά τα νέα κρούσματα μια τάση σταθεροποίησης», πρόσθεσε αναφορικά στην πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια τόνισε την κρισιμότητα της αυριανής ημέρας: «Τις πρώτες πέντε ημέρες δεν είδαμε κάτι ανησυχητικό. Η μέρα κρίσιμη είναι αύριο. Αν θα δούμε κοσμοπλημμύρα ή όχι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ραντεβού και το τρίωρο θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να υπάρχει μια κατανομή των αθρώπων στον χρόνο για να μην δούμε εικόνες κοσμοπλημμύρας. Αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί αύριο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα