Παρασκευή, 7.05.2021, 12:42 πμ

Εστίαση: Πάει σε αναστολή για όλη την πανδημία

28.11.2020 / 17:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
karekles

Δεν βιάζεται η εστίαση για το πότε θα ανοίξει με τους επαγγελματίες να γνωρίζουν ότι οι ιδιαιτερότητες που έχουν τα καταστήματα του κλάδου τους κάνουν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία τους, κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται από το πρωτόκολλο.

Μπαίνουμε πλέον στον χειμώνα, κάτι που σημαίνει ότι όταν η εστίαση ανοίξει οι πελάτες θα κάνουν χρήση αποκλειστικά των εσωτερικών τους χώρων, με τους κανόνες να είναι ακόμα πιο αυστηροί, για αυτή την περίπτωση.

Έτσι οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου, το έχουν πάρει απόφαση και προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας για όλο το διάστημα της πανδημίας, γλιτώνοντας τα έξοδα τους και δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους τους να πάρουν το αντίστοιχο ποσό της αναστολής εργασίας.

Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων, που δεν γνωρίζουν καν πότε θα παύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, προχωρούν από τώρα σε αναστολή. Οι εστιάτορες και τα καφέ–μπαρ περιμένουν τις γιορτές και στη συνέχεια το συζητούν σοβαρά να προχωρήσουν και αυτοί σε μία τέτοια κίνηση. Η αναστολή για τα μεγάλα καταστήματα εστίασης που απασχολούν αρκετούς εργαζόμενους, είναι μία συμφέρουσα λύση με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Το θέμα, όμως, είναι τι θα κάνουν τα μικρά μαγαζιά εστίασης των 30 και των 40 τετραγωνικών, τα οποία ούτε χώρο έχουν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν βιώσιμα κάτω από τα μέτρα προστασίας, ούτε εργαζόμενους για να πάρουν ένα ποσό από την επιστρεπτέα προκαταβολή που να τούς καλύπτει έστω κάποια από τα έξοδα τους. Γι’ αυτό και πολλοί στον κλάδο μιλούν για «τσουνάμι» λουκέτων που έρχεται, ανεξάρτητα από το πότε θα παύσει το lockdown.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα