Εστίαση – Επιφυλάξεις από τους καταστηματάρχες για τον τρόπο επαναλειτουργίας

24.04.2021 / 13:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 31

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00, με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής. Οι επιχειρήσεις θα κληθούν να ανοίξουν χωρίς νωρίτερα να έχει χορηγηθεί ρευστότητα ύψους 330 εκατ. ευρώ, κονδύλι που εξασφαλίστηκε στο πλαίσιο δράσης του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης με κεφάλαια κίνησης κατά την επανεκκίνηση. Η σχετική πλατφόρμα είναι έτοιμη και θα ενεργοποιηθεί στις 6 Μαΐου, γιατί τότε αναμένεται να εγκριθεί η σχετική δράση χρηματοδότησης από την Κομισιόν.

Πέρα από τη ρευστότητα, οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν την επιφύλαξη τους για σειρά ζητημάτων, από το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας έως και τις προμήθειες τους, καθώς, το άνοιγμα την 3η Μαΐου θα φέρει δυσκολίες στην τροφοδοσία των καταστημάτων, δεδομένου ότι, συμπίπτει χρονικά με μια περίοδο, όπου οι προμηθεύτριες εταιρείες είναι κλειστές λόγω των αργιών του Πάσχα και τη Πρωτομαγιάς.

Οι επαγγελματίες επίσης δεν είναι σε θέση να προβλέψουν τα επίπεδα ζήτησης αμέσως μετά το Πάσχα, θεωρώντας πιθανότερο το σενάριο της περιορισμένης επισκεψιμότητας.

Η επανεκκίνηση με περιορισμό στο ωράριο, μέχρι τις 10.30 το βράδυ (για να υπάρχει ένα μισάωρο για επιστροφή στο σπίτι μέχρι τις 11.00 το βράδυ, ώρα στην οποία διευρύνεται η κυκλοφορία) δημιουργεί πρόβλημα επίσης σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, τα οποία σε εποχή κανονικότητας ανοίγουν τη συγκεκριμένη ώρα.

(από «Νεολόγο»).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα