Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για τον εξορθολογισμό των μισθώσεων οχημάτων

16.02.2021 / 11:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Tsigrhs

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Αχαιός βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τις μισθώσεις οχημάτων επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης, εν μέσω πανδημίας. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Η πανδημία του κορωνοϊού και ο συνακόλουθος περιορισμός της κυκλοφορίας, μείωσαν κατακόρυφα τις μετακινήσεις των πολιτών -και των οχημάτων τους- τόσο από νομό σε νομό, όσο και εντός τους ίδιου νομού. 

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους μισθωτές -μέσω χρονικής δέσμευσης- οχημάτων επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης, οι οποίοι έχουν προπληρώσει υπηρεσίες τις οποίες ουδέποτε έλαβαν, εξαιτίας των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2020. 

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω μισθωτές οχημάτων επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης, δεν διαθέτουν κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης με τις εταιρίες μίσθωσης, αφού καθόλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης εξακολουθεί να ισχύει η ίδια μέθοδος τιμολόγησης και χρέωσης, παρά τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραπάνω αρρυθμία, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη δωρεάν παράταση των μισθωμάτων για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, καθώς και για την κάλυψη της πιθανής διαφοράς μέσω της επιστροφής του ποσού στο μισθωτή, σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης των προσυμφωνημένων χιλιομέτρων». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την άρση της αδικίας που υφίστανται οι μισθωτές -μέσω χρονικής δέσμευσης- οχημάτων επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης και β) την κάλυψη της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα