«Έρωτες στο παρασκήνιο»: Κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Νίκου Παπανδρέου για μια ιστορία έρωτα και πολιτικής

12.08.2022 / 15:20
nikos-papandreou

Κυκλοφορεί από τα τέλη Ιουνίου, το νέο βιβλίο «Έρωτες στο παρασκήνιο» (εκδόσεις Καστανιώτη) του Νίκου Παπανδρέου. Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, παρουσιάζει μια ιστορία έρωτα και πολιτικής, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η αφήγηση του δεν στηρίζεται σε αληθινά πρόσωπα, παρότι μοιάζουν πραγματικά πρόσωπα αλλά και συμβάντα.


Ο συγγραφέας εξηγεί ότι κάνει μια απόπειρα αναπαράστασης της εποχής που έζησε και έμοιαζε ειδυλλιακός.


Όπως αναφέρει και η περιγραφή του βιβλίου, πρόκειται για «μια ιστορία έρωτα και πολιτικής, και μαζί μια ιστορία έρωτα για την πολιτική, με πρωταγωνιστές γυναίκες και άνδρες με πάθος και όραμα, που συνεργάστηκαν για να αλλάξουν τη χώρα τους και τον κόσμο γύρω τους, και μοιραία άλλαξαν και την ίδια τη ζωή τους. Πιθανόν να θεωρηθεί ότι όσα αφηγούμαι εδώ είναι όλα αληθινά, μια ακριβής καταγραφή πραγματικών προσώπων, σχέσεων και συμβάντων. Δεν είναι. Δεν πρόκειται για μια προσωπική εξιστόρηση – κάτι που μπορεί να σε εγκλωβίσει σε έναν περιορισμένο κύκλο γεγονότων.
Είναι απλώς μια απόπειρα αναπαράστασης ενός κόσμου στον οποίο έζησα και έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό ειδυλλιακός. Για να μη χαθεί αυτός ο κόσμος, και για να ζήσουν για πάντα οι γνωστοί και άγνωστοι ήρωες εκείνης της εποχής, θέλησα να τους επαναφέρω στη ζωή με τον μόνο τρόπο που γνωρίζω: τη μυθιστορηματική αφήγηση. Γιατί, όπως είπε ο Καμύ, το μυθιστόρημα είναι το ψέμα μέσα απ’ το οποίο μαθαίνεις την αλήθεια.


Αν και μπορεί να διαβαστεί αυτοτελώς, αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο μιας τριλογίας που έχει για αφετηρία τη μεταπολίτευση και καταλήγει στο σήμερα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα