Εργαζόμενοι Δήμου Πατρέων: “Δεν ανεχόμαστε να μας κάνουν μαθήματα και την κοροϊδία…”

18.09.2023 / 13:56
ka 46

Θέση υπέρ της δημοτικής αρχής παίρνουν οι εργαζόμενοι του δήμου Πατρέων ή τουλάχιστον τα σωματεία και οι σύλλογοι αυτών.

Σε κοινή ανακοίνωσή  ενός συλλόγου και δύο σωματείων αναφέρονται τα εξής: «Δεν ανεχόμαστε να μας κάνουν μαθήματα αγώνα και να μας απειλούν αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στους δήμους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό.

Αυτές τις μέρες, ορισμένοι που είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, αλλά και πανελλαδικά για το παρελθόν τους, μας κάνουν μαθήματα αγώνα και ταυτόχρονα απειλούν τους συναδέλφους μας συμβασιούχους.

Πώς γίνεται να εμφανίζονται «υπερασπιστές» των δικαιωμάτων μας αυτοί που στο παρελθόν ψήφισαν μνημόνια, αντεργατικούς νόμους ή στήριξαν όλα αυτά. Όλοι αυτοί, δήθεν φιλεργατικοί, δεν λένε κουβέντα για το νέο νομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης για τα εργασιακά που καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο.

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα σωματεία μας, βρεθήκαμε δεκάδες φορές μαζί με τους συναδέλφους μας συμβασιούχους του ΟΑΕΔ στις κινητοποιήσεις και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, σε Υπουργεία, στο Μαξίμου, στη Βουλή, στην Αποκεντρωμένη, διεκδικώντας παράταση του προγράμματός τους, άμεσες προσλήψεις στο Δήμο μας, για να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό.

Παλέψαμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση των απαράδεκτων προγραμμάτων απασχόλησης που κοροϊδεύουν και κρατούν ομήρους χιλιάδες ανέργους. Βρεθήκαμε όλοι μαζί στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην ανεργία με σύνθημα «Δουλειά για όλους –Δουλειά με δικαιώματα».

-Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα για όλα αυτά; Απολύτως τίποτα. Ίσα –ίσα έβαλαν τη “σφραγίδα” τους στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Απαγόρευσαν την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Απαντούσαν με προκλητικότητα ότι οι συμβασιούχοι δεν είναι εργαζόμενοι, είναι ωφελούμενοι, ότι η δουλειά τους έχει ημερομηνία λήξης.

      -Τι έκαναν οι παρατάξεις που στηρίζουν αυτά τα κόμματα; Απολύτως τίποτα. Δεν ζήτησαν από τα δικά τους υπουργεία και τις κυβερνήσεις απολύτως τίποτα.

      -Πού θα ήταν όλοι αυτοί που σήμερα μας κάνουν μαθήματα αγώνα, όταν διεκδικούσαμε και απαιτούσαμε την παράταση των προγραμμάτων;

      -Πού θα είναι όλοι αυτοί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στην πανεργατική 24ωρη απεργία ενάντια στο τερατούργημα της κυβέρνησης για τα εργασιακά;

      -Τι έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή; Κάτι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Στάθηκε δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα, αλλά μπήκε και μπροστά για να δυναμώσει η διεκδίκηση απέναντι σε κυβερνήσεις και κράτος. Αυτός ο αγώνας, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής είχε αποτελέσματα, κερδίσαμε παρατάσεις.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους. Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία όλων αυτών που μαύρισαν τις ζωές μας. Δεν ανεχόμαστε να απειλούν τους εργάτες, τους συναδέλφους μας στο δήμο, διάφοροι μνημονιακοί και γυρολόγοι, εχθροί των εργαζομένων.

Κανένας μόνος του! Όλοι και όλες την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση!

Για το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Δημήτρης Αθανασιάδης

Για το Σωματείο Οδηγών-Χειριστών Δήμου Πατρέων «ο Άγιος Χριστόφορος» Βασίλης Παπανδριανός

Για το Σωματείο Υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμου Πατρέων, Κώστας Ξιούρας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα