Eργατικό Κέντρο Πάτρας: «Η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους!»

28.11.2022 / 13:25
ergatiko

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αναφορικά με την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας, αυτών που θησαύρισαν κατά την περίοδο της πανδημίας και τώρα τα θέλουν όλα ξεζουμίζοντας για άλλη μια φορά το λαό .

Αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει το λαό στην πόρτα των ιδιωτών της υγείας που έχουν αρχίσει και τρίβουν τα χέρια τους για τα τεράστια κέρδη που θα βγάλουν άλλη μια φορά εκμεταλλευόμενοι την συνειδητή απαξίωση από όλες τις κυβερνήσεις του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ είναι ένα μέτρο που δεν αφορά μόνο τους γιατρούς αλλά συνολικότερα το λαό. Είναι ένα μέτρο που καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης από τις δημόσιες μονάδες υγείας και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας αφού η είσοδος ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία σημαίνει να οδηγηθούν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους στα ιδιωτικά ιατρεία και στις μεγάλες ιδιωτικές δομές υγείας.

Η εργατική τάξη και ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που έστειλαν και στέλνουν την πολύπαθη υγεία στο εκτελεστικό απόσπασμα. Πρέπει να σημάνει τώρα συναγερμός ενάντια στο τελειωτικό κτύπημα που θέλουν να δώσουν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μια περίοδο που οι λαϊκές οικογένειες δοκιμάζονται από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, όπου κατασπαράζει το όποιο μικρό εισόδημα τους.

Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα.

Καλούμε τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους. Με ευθύνη όλων των σωματείων να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τα ολέθρια αποτελέσματα που θα έχει το νομοσχέδιο αυτό για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, για το μέλλον των παιδιών τους.

Η πείρα μας από τους αγώνες μας κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και από την μεγάλη απεργία της 9ης Νοέμβρη μας έδειξε ότι ο λαός σαν μια γροθιά μπορεί να καταφέρει πολλά μέσα από του αγώνες του.

Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών, στηρίζουμε τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας, την υγεία μας και τα δικαιώματά μας.

• Να αποσυρθεί τώρα αυτό το νομοσχέδιο τερατούργημα.
• Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γενναίες αυξήσεις στο μισθό τους.
• Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
• Να μην κλείσει , να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο , κανένα κέντρο υγείας.
• Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.
• Να αναβαθμιστεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό και υποδομές, να διαθέτει σύγχρονη μονάδα ΜΕΘ παίδων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και όλους τους φορείς της πόλης την Πέμπτη 1/12/22 και ώρα 13:00 σε συγκέντρωση μπροστά από την 6η ΥΠΕ».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα