Ερχονται τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά, τι ανακοίνωσε η Δ. Μιχαήλιδου

28.06.2022 / 9:05
domna-mixailidou

Για την κατάσταση στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, τώρα που τα κρούσματα ανεβαίνουν, αλλά και για ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών μίλησε η υφ. Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σχετικά με τα γηροκομεία και τις ανησυχίες που εκφράζουν συγγενείς, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η υφ. Εργασίας είπε ότι «στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων τα πρωτόκολλα τα έχουμε καταρτίσει από την πρώτη στιγμή, και είναι πολύ αυστηρά. Έχουμε ως χώρα τις λιγότερες απώλειες στην Ευρώπη σε κοινωνικές δομές. Τα πρωτόκολλα παραμένουν αρκετά σφιχτά, όπως και στα νοσοκομεία η μάσκα είναι απαραίτητη, τα επισκεπτήρια είναι κλειστά και επιτρέπεται μόνο ένα επισκεπτήριο το μήνα. Ζητάμε ακόμα λίγο αναμονή από τις οικογένειες για να κρατήσουμε ζωντανούς τους ηλικιωμένους. Στα γηροκομεία κάναμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων και εμβολιάσαμε με προτεραιότητα τις γιαγιάδες και τους παππούδες», είπε χαρακτηριστικά.

Πώς θα λειτουργούν τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά. Η κυρία Μιχαηλίδου εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν 3 μήνες διακοπές. Οι κατασκηνώσεις από αυτούς τους μήνες καλύπτουν δύο εβδομάδες. Δε γίνεται ένας γονιός να έχει την αγωνία για το τι θα κάνει το παιδί άλλους 2,5 μήνες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να κάνουν κάτι δημιουργικό».

Σε εκείνο το σημείο υπογράμμισε ότι «από το νέο ΕΣΠΑ φτιάξαμε ένα καινούργιο πρόγραμμα, τα δημιουργικά κέντρα ημέρας. Για τα παιδιά θα λαμβάνει η μητέρα ένα κουπόνι που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ή στο δήμο ή σε κάποιο ιδιώτη, ώστε το παιδί να πηγαίνει σε κατασκήνωση ημέρας, να απασχολείται δημιουργικά. Αυτό μπορεί να το κάνει ο δήμος, αλλά και κάποιος ιδιώτης που “τρέχει” αυτό το πρόγραμμα».

Η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί του χρόνου και θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023.

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, η ίδια επανέλαβε την πάγια γραμμή της κυβέρνησης.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το λέει ο πρωθυπουργός. Έχω δουλέψει με τον πρωθυπουργό πολλά χρόνια ως σύμβουλός του, νομίζω πως μπορώ να καταλάβω τη λογική του και το πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη. Εγώ κατεβαίνω ως υποψήφια στον Πειραιά», σημείωσε.

Μιλώντας, τέλος, για τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι «βεβαίως και πήρα θέση για την κριτική που δέχτηκε η κ. Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να δέχεται κριτική για το αν πήρε ένα κιλό ή το έχασε, και πώς έβαψε τα μαλλιά της. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το έργο μας. Αυτό που είναι προς συζήτηση είναι η αποτελεσματικότητά μας. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αντίστοιχη θέση. Συζητούν στη Βουλή τι φοράω, και αν πρέπει να το φοράω στη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το έργο μας, και αν το κάνουμε σωστά ή όχι. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα να συζητήσουμε, το αν έχουμε χοντρά ή αδύνατα μπράτσα δεν αφορά κανέναν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα