Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ένας στους δύο εκτός – Για ποιους αυξάνεται το ελάχιστο ποσό

25.01.2021 / 21:58
γκο 25

Στα 2.000 ευρώ ορίζεται το ελάχιστο ποσό για την ενίσχυση μέσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5. Αφορά σε επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή και έχουν έως 5 εργαζομένους. Στα 4.000 ευρώ το ποσό για εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 5 εργαζομένους.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε πριν από λίγο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή είναι πιθανό να ανοίξει απόψε, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να αποδεχθούν το ποσό που έχει υπολογιστεί.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι οι μισές επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση ένταξης στην επιστρεπτέα 5 κόπηκαν διότι δεν πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις που είχαν προβλεφθεί

Τα τελικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως περισσότεροι από 262.000 αιτούντες επιστρεπτέας προκαταβολής είχαν αύξηση και όχι μείωση τζίρου το τελευταίο τετράμηνο του περασμένου έτους και ως εκ τούτου βρίσκουν την πόρτα των πληρωμών «κλειστή». Οι συνολικοί δικαιούχοι, περιορίζονται σε περίπου 360.000 έναντι 733.000 αιτήσεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα