Επίσκεψη της ομάδας φοιτητών και καθηγητών από την Εσθονία στο Καρναβαλικό Εργαστήρι

14.06.2023 / 15:06
1

Ομάδα φοιτητών και καθηγητών από το Tartu Art School της Εσθονίας, φιλοξενούμενη του MOSAIC // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Καρναβαλικού Εργαστηρίου στο Πετρωτό την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 10:00. Θα συμμετάσχουν 10 φοιτητές και 2 καθηγητές συνοδευόμενοι από δυο στελέχη του MOSAIC που στη συνάντηση-επίσκεψη θα παρακολουθήσουν ενεργά τη φάση δημιουργίας των κατασκευών.

Η επίσκεψη εντάσσεται σε ένα σύνολο επισκέψεων εργασίας και γνωριμίας των εκπροσώπων του Tartu Art School με το τοπικό δημιουργικό οικοσύστημα, με καλλιτέχνες και επιχειρήσεις του δημιουργικού κλάδου, που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Πάτρα εκτός των υπόλοιπων δραστηριοτήτων-εργαστηρίων που θα διοργανωθούν στο MOSAIC.

Το Tartu Art School είναι ένα ανώτερο επαγγελματικό σχολείο τέχνης από το Tartu της Εσθονίας, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Ταλίν και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2024. Παρέχει προγράμματα σπουδών για σχεδιαστές έντυπων μέσων, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, γραφίστες – σελιδοποιητές, 3D modelling και εικονογράφους. Το Tartu Visual Art School ιδρύθηκε το 1951, είναι ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Εσθονίας, και οι σπουδαστές του, εκτός από τις βασικές σπουδές τέχνης (σχέδιο, ζωγραφική, γραφικά, γλυπτική, σύνθεση, τυπογραφία, χρωματικές κ.λπ.), τα προγράμματα σπουδών του TAS περιλαμβάνουν επίσης κινούμενο σχέδιο και φωτογραφία.

Η φιλοξενία ομάδα φοιτητών εικαστικών τεχνών και καθηγητών από το Tartu Art School (TAS) της Εσθονίας στα πλαίσια ενός paint camp,  πραγματοποιείται από 11 έως 22 Ιουνίου από το MOSAIC, στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών του και της συμμετοχής του σε κοινοπραξίες Ευρωπαϊκών Έργων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα