Επιδοτήσεις 2.326.000 ευρώ σε 214 αμπελοκαλλιεργητές Αχαΐας και Ηλείας

22.07.2021 / 14:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20210719 Ν ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε Αχαΐας και Ηλείας, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2020-2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, εντάχθηκαν για την Αχαΐα 200 αμπελοκαλλιεργητές, πραγματοποιήθηκε αναδιάρθρωση σε 1324 στρέμματα με συνολικό ποσό επιδότησης 2.206.000 ευρώ, ενώ για την Ηλεία 14 παραγωγοί με 84 στρέμματα και συνολική επιδότηση 120.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, διενεργήθηκαν οι αναγκαίοι διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι και συντάχθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούμενων ωφελούμενων αμπελουργών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ήδη  ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος υπέγραψε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο φάκελος πληρωμών βρίσκεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων για τους τελικούς ελέγχους, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων.

 «Οι γεωτεχνικές υπηρεσίες μας με μεγάλη προσπάθεια ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό πρόγραμμα για τον αμπελουργικό κλάδο της Περιφέρειας με πολλαπλά οικονομικά οφέλη, καθώς ανανεώνονται και εκσυγχρονίζονται οι αμπελώνες μας, ενώ ταυτόχρονα ωφελούνται άλλοι παραγωγικοί κλάδοι της περιοχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και συνέχισε: «Είμαστε δίπλα στο δυναμικό αυτό κλάδο που παράγει εξαιρετικά προϊόντα. Σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο τους, αλλά στηρίζουμε και τους οινοποιούς μας, υπενθυμίζοντας ότι είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που εφαρμόζει με επιτυχία πρόγραμμα διαφήμισης – προβολής τοπικών οίνων σε χώρες του εξωτερικού, έτσι ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστοί και να ανοίξουν νέοι εμπορικοί προορισμοί».

Τέλος, σύμφωνα με την πληροφόρηση του Υπουργείου, το πρόγραμμα αυτό θα συνεχίζεται και τα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα