Επί ποδός για τους χιλιάδες επισκέπτες του Πατρινού καρναβαλιού 2023

05.02.2023 / 9:53
karnavali 2

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕYΟΠΟΥΛΟΥ

eleni.paraskevopoulou@gmail.com

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν στην Πάτρα το τριήμερο του Καρναβαλιού, φέτος που το Πατρινό Καρναβάλι «ελευθερώνεται» από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι εκτιμήσεις θέλουν μάλιστα να σπάει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας επισκεπτών αλλά και συμμετοχών στις παρελάσεις τόσο του Καρναβαλιού των Μικρών αλλά και στις δύο μεγάλες παρελάσεις το Σάββατο με τη νυχτερινή ποδαράτη και την Κυριακή με την μεγάλη παρέλαση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται επί ποδός, οι συσκέψεις είναι συνεχείς και ο σχεδιασμός συνεχίζεται.

Άπαντες σε αυξημένη ετοιμότητα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από την δική της πλευρά αναμένεται να συμβάλει με στόχο η μεγάλη γιορτή να πραγματοποιηθεί χωρίς φαινόμενα παραεμπορίου, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Στην κατεύθυνση της πρόληψης σχεδιάζεται ημερίδα σε σχέση με την διασκέδαση με ασφάλεια αλλά και ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτάκια με κύριο θέμα «Οδηγώ με ασφάλεια». Στο «Νεολόγο» των Πατρών μιλά ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Αρχικά θα ήθελα να σας πω ότι την ερχόμενη εβδομάδα συγκαλώ στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας, ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων και συλλόγων. Το Καρναβάλι της Πάτρας, είναι γιορτή για την πόλη μας και αυτό θέλουμε και επιδιώκουμε. Μια γιορτή χωρίς φαινόμενα αντικοινωνικότητας, παραεμπορίου, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Μια γιορτή με ασφάλεια για τους χιλιάδες επισκέπτες που θα κατακλύσουν την Πάτρα. Ειδικά, φέτος που ο κόσμος από κάθε γωνιά της χώρας, έχει τόση μεγάλη ανάγκη να λάβει μέρος, τρία χρόνια μετά, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Παράλληλα, συμμετέχουμε ως Περιφέρεια σε μια σειρά δράσεων με τον Ερυθρό Σταυρό και το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς». Στις 18 Φεβρουαρίου διοργανώνεται ημερίδα, από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με κύριο θέμα «Διασκεδάζω με ασφάλεια», μια ημέρα πριν από την διεξαγωγή της παρέλασης του Καρναβαλιού των Μικρών. Η ημερίδα αυτή θα έρθει να μας υπενθυμίσει ότι και στη διασκέδαση πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η ασφάλεια χωρίς υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Επιπρόσθετα, με το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς» ετοιμάζουμε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτάκια με κύριο θέμα «Οδηγώ με ασφάλεια». Θέλουμε όλοι να έρθουν και να διασκεδάσουν στην πόλη μας υγιείς και το βασικότερο να επιστρέψουν υγιείς!»

 «Προσοχή στο αλκοόλ»

Στη «μάχη» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με 150 εθελοντές από την τελευταία Παρασκευή μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας με κάλυψη των παρελάσεων από το σταθμό των Πρώτων Βοηθειών ο οποίος θα στηθεί στον Έσπερο και ναυαγοσωστική κάλυψη στην τελετή λήξης.  Το Επιχειρησιακό Κέντρο του Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας. Ο Αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών στην Αχαΐα, Δημήτρης Χαλιώτης μιλά στο «Νεολόγο» των Πατρών και δίνει το μήνυμα για το Πατρινό καρναβάλι.

«Να είναι ένα καρναβάλι με ασφάλεια και όχι υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ». Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Χαλιώτης κατά την διάρκεια της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού παρατηρήθηκε πώς πολλοί ανήλικοι κατανάλωναν αλκοόλ και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. «Οι γονείς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους σε σχέση με τους ανηλίκους και την κατανάλωση αλκοόλ. Εμείς θα βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα κατά την διάρκεια του τριημέρου και θα είμαστε εκεί για να προσφέρουμε βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί».

Σε ετοιμότητα η 6η ΥΠΕ  

Για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων και επειγόντων περιστατικών η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει αποφασίσει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα στο πλαίσιο των εφημεριών τους τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, θα βρίσκεται σε άμεση επαφή και με τις δύο διοικήσεις των νοσοκομείων, με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές καθώς επίσης όλο το τριήμερο σε διαρκή επικοινωνία με την συντονίστρια του ΕΚΑΒ Πάτρας. Υπενθυμίζουμε πώς και πέρυσι που δεν πραγματοποιήθηκε καρναβάλι,  λόγω των μέτρων που βρίσκονταν σε ισχύ για τον κορωνοϊό, στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής υπήρχε απόλυτη ετοιμότητα.

Στο «πόδι» η τοπική ΕΛ.ΑΣ

Με το δικό της σχεδιασμό στον οποίο προβλέπονται ιδιαιτέρως αυξημένα μέτρα και η  Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Νεολόγου» των Πατρών, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αναμένεται να ενισχυθεί από όλες τις Διευθύνσεις στη Δυτική Ελλάδα (Ηλεία, Αιτωλία, Ακαρνανία). Πιθανόν φέτος να δούμε και κάτι από το παρελθόν, ενισχύσεις και από την Αθήνα αλλά και από άλλους νομούς.  Στόχος είναι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να φέρει εις πέρας το έργο του τόσο σε επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αλλά και σε επίπεδο ασφάλειας στις μετακινήσεις των οδηγών. Κατά την διάρκεια του τριημέρου θα είναι έντονη η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της πόλης με εποχούμενες περιπολίες αλλά και με αστυνομικούς που θα βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος με πολιτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Αυξημένοι θα είναι και οι έλεγχοι για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται στους ελέγχους για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. 

Δήμαρχος Πατρέων: Στόχος ένα ασφαλές Καρναβάλι

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πάτρας, ως είθισται κάθε χρόνο πριν τη μεγάλη, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης επεσήμανε ότι βασική επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι ένα ασφαλές και ποιοτικό Καρναβάλι για τους δημότες και τους επισκέπτες, θέση με την οποία συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε κατατέθηκε και εισήγηση για τη σύσταση Συντονιστικού Κέντρου στην Άμεσης Δράσης Πατρών με στόχο την παρουσία εκεί εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατάστασης.

 *Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα