ΕΟΦ: «Άδικο να λοιδωρείται το έργο μας από αμετροεπείς συμπεριφορές»

03.04.2021 / 19:00
eof

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ δίνει αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης, καθώς και για τη διαδικασία δήλωσης των υπό διερεύνηση περιστατικών ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια κατά της  Covid.
Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, στο οποίο αναφέρεται στην επιστολή παραίτησής του, ο Καθηγητής κ Βλαχογιαννόπουλος, , ο ΕΟΦ υποστηρίζει ότι δηλώθηκε από την πρώτη στιγμή ως πιθανό (possible) στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και μάλιστα 2 ημέρες προ της τελικής αξιολόγησης της.
«Επίσης, τα δεδομένα της Ελλάδας για το συγκεκριμένο περιστατικό, αφού διαβιβάστηκαν στον ΕΜΑ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ελήφθησαν υπόψη στις σχετικές συνεδριάσεις του, με τις οποίες αποφασίστηκε η τροποποίηση των εγκεκριμένων στοιχείων του εμβολίου και η αποστολή σχετικής ενημερωτικής επιστολής προς τους επαγγελματίες υγείας για το ενδεχόμενο θρομβοπενίας και διαταραχών της πήξης, που εξετάζεται σε ευρωπαϊκό. επίπεδο», σημειώνεται.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ «λειτουργεί με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας των πολιτών, μέσω του έγκαιρου εντοπισμού ενδεχόμενων ΑΕ των εμβολίων. O ΕΟΦ άμεσα ενημερώνει τους αρμόδιους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, με τους οποίους διασυνδέεται, ώστε να διαπιστώνεται τελικώς και με ασφάλεια η όποια πιθανή συσχέτιση των ΑΕ με συγκεκριμένο εμβόλιο».
Σε ό,τι αφορά τις «άδικες», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, καταγγελίες από την πλευρά του παραιτηθέντος Καθηγητή, ο Οργανισμός τονίζει ότι αυτές δεν συμβάλλουν στο κλίμα «σοβαρότητας και νηφαλιότητας» που επιβάλλει αυτή η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα και όλος ο πλανήτης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα