Έντονες αντιδράσεις από τις δηλώσεις Μυλωνά: «Αισθάνεστε την Κάτω Αχαΐα ως κεφαλοχώρι κ. Μυλωνά;»

11.03.2023 / 13:00
ΑΧΑΓΙΑ

Έντονες αντιδράσεις, από αυτοδιοικητικούς και πολίτες, προκάλεσε ο πρόσφατος χαρακτηρισμός της Κάτω Αχαΐας, ως «κεφαλοχώρι», από τον Δήμαρχο  Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης για την αστική ανάπλαση στην περιοχή και στο μετέπειτα δελτίο Τύπου που τη συνόδευσε. Η αλλαγή ρότας και μάλιστα σε επίσημο επίπεδο, δηλαδή, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του Δήμου ήταν αναπόφευκτη, κάτι που υλοποιήθηκε αργότερα.

Στο μεταξύ, από την παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε κάθε Αχαγιώτη η άποψη που εξέφρασε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε για την υπογραφή της σύμβασης για το έργο της β’ φάσης της αστικής ανάπλασης στην Κάτω Αχαΐα.

«Η Κάτω Αχαΐα, ένα παλιό κεφαλοχώρι, αναπτύσσεται, μεγαλώνει και αποκτά χαρακτηριστικά σύγχρονης πόλης» είπε ο Δήμαρχος. Αυτή ήταν η φράση που ακούστηκε κατά την παρουσίαση του έργου, αλλά και που γράφτηκε στην ανακοίνωσή του. Μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε και επαναδιατυπώθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Το ότι ο κύριος Μυλωνάς, ο πρώτος πολίτης της Δυτικής Αχαΐας, πιστεύει ότι η πρωτεύουσα του Δήμου είναι «κεφαλοχώρι» που ο ίδιος το μετατρέπει σε σύγχρονη πόλη, δείχνει την υπεροψία και την αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζει τους πάντες και τα πάντα. Δυστυχώς αυτό είναι μόνο ένα δείγμα της άποψης που έχει για τον τόπο. Εναν τόπο που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχει αντιληφθεί κανείς ποιο είναι το «όραμά» του.

Εμείς, θα του θυμίσουμε ότι η Κάτω Αχαΐα τα τελευταία 100 τουλάχιστον χρόνια αποτελεί το εμπορικό και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας. Μια πόλη με προοπτικές και προκλήσεις ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας για 9 χρόνια αλλά και ως Δήμαρχος Ωλενίας νωρίτερα, είχαμε ως σημείο αναφοράς την ΠΟΛΗ της Κάτω Αχαΐας και όχι ένα «κεφαλοχώρι» της περιοχής.

Αυτή είναι η αντίληψη που έχει ο κύριος Μυλωνάς για το Δήμο που έχει αναλάβει από το 2019; Αν η Κάτω Αχαΐα είναι “κεφαλοχώρι” κατ αυτόν, τότε πώς βλέπει άραγε τις υπόλοιπες κοινότητες;              

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε από την Περιφερειακή Αρχή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης  την 22/02/2018.

Πέρασαν 3 χρόνια ώστε ο Δήμος να  δημοπρατήσει το έργο την 22/02/2021 και αφού πήρε παράταση από την Περιφερειακή Αρχή εφόσον ήταν ήδη  εκπρόθεσμος.

Πέρασαν άλλα 2 χρόνια πολύτιμου διαστήματος ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο την 1/03/2023, με κίνδυνο το έργο να χαθεί αν δεν ολοκληρωθεί η κατασκευή του και οι πληρωμές του έως 31/12/2023 .

Χρειάστηκε, λοιπόν να περάσουν πέντε χρόνια από την ένταξή του για να δούμε τον Δήμαρχο να υπογράφει τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο.

Χαιρόμαστε τουλάχιστον που έστω με ρυθμούς χελώνας προχωρά το έργο και ελπίζουμε να μην χαθεί.

 Στο μέλλον  θα  φροντίσουμε ώστε να μην υπάρχει αδράνεια και  καθυστερήσεις  στις διαδικασίες των έργων, γιατί η πόλη της Κάτω Αχαΐας και όλος ο Δήμος ισόρροπα έχει ανάγκη από έργα, που τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε…»

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα