Ένταση μεταξύ Δένδια και Τσαβούσογλου για τις προκλήσεις της Τουρκίας – «Δεν δεχόμαστε αυτά που λέτε»

15.04.2021 / 19:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ma 4

ο Νίκος Δένδιας ανέφερε προς τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως η Τουρκία προκαλεί με τις ενέργειές της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος απάντησε με έντονο τρόπο προς τον Έλληνα ομόλογό του.

«Προϋπόθεση για τις καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η αποκλιμάκωση και αποφυγή ενεργειών και δηλώσεων που δυναμιτίζουν το κλίμα». ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να μην υπάρχουν ψευδείς ειδήσεις, προκλητικές ρητορικές που δεν συνάδουν με το θετικό κλίμα που συμφωνήσαμε να προωθήσουμε.

«Ένα ζήτημα που επηρέαζει αρνητικά τις διμερείς μας σχέσεις είναι αυτό που αφορά την απειλή πολέμου. Η στάση αυτή δεν συνάδει με νατοϊκό σύμμαχο ούτε με σχέσεις καλής γειτονίας, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, που δεν συνάδει με δίκαιο της θάλασσας», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Σε όσα είπε ο κ. Δένδιας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε: «Δεν έκανα καμία δήλωση προκλητική εναντίον της Ελλάδας, όμως στην ομιλία του ο ομόλογός μου έχει κάνει προκλητικές δηλώσεις.

Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε προκλητικές δηλώσεις. Η Τουρκία δεν έχει παραβιάσει δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, αυτό που λέτε μπορούμε να το αποδεχθούμε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα