Παρασκευή, 24.09.2021, 6:27 μμ

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας: Η κεραία στα Μποζαΐτικα αποτελεί άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών

02.07.2021 / 11:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
keraia-

Το ΕΙΝΑ προχώρησε σε ψήφισμα σχετικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται δίπλα σε σχολεία στα Μποζαΐτικα και εξέδωσε ανακοίνωση:

Ενημερωθήκαμε από Γονείς Μαθητών και Εκπαιδευτικούς ότι στην περιοχή των Μποζαϊτίκων, και συγκεκριμένα επί της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 174, τοποθετήθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας  σε χώρο που γειτνιάζει άμεσα και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από  τα σχολεία: 49ο  Δημοτικό Σχολείο Πατρών  και 48ο  Νηπιαγωγείο,  από το 16ο  Γυμνάσιο Πατρών , από  Ιδιωτική Εκπαιδευτική Δομή ,  από   Κ.Δ.Α.Π , από  Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα με αυλή όπου παίζουν μικρά παιδιά, Δημόσια υπηρεσία με πλήθος εργαζομένων, παιδική χαρά κλπ.

Οι επιστήμονες χρόνια τώρα προειδοποιούν για τον κίνδυνο της έκθεσης του ανθρώπου στο ‘‘νέφος’’ της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και ιδιαίτερα στις ομάδες πληθυσμού των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.

Θεωρούμε ότι αποτελεί άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών αφού σύμφωνα με έρευνες υπάρχει η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας με ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά και μάλιστα προτείνεται την αλλαγή των εθνικών ορίων έκθεσης.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, οι οποίες επηρεάζουν την υγεία των μαθητών μας.

Η Δημόσια υγεία είναι πάνω από το οικονομικό όφελος είτε συμπολιτών είτε επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας συντονισμένα.

Απαιτούμε:

• Την άμεση απομάκρυνση της κεραίας επί της ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 174, αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στην περιοχή μας και γειτνιάζουν με σχολεία. Καλούμε όλους τους τοπικούς συλλογικούς φορείς και κατοίκους για μαζικές αγωνιστικές δράσεις.


• Διενέργεια Εικοσιτετραώρου (24ώρου) μέτρησης ακτινοβολίας  και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δημόσια.

• Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, Δήμος,  ΕΑΕΕ ) για την τοποθέτηση της κεραίας επί της ΝΕΟ Πατρών Αθηνών  174.


• Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη Δημόσια υγεία.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μόνο η συντονισμένη δράση γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και της τοπικής κοινωνίας μπορεί πετύχει την απομάκρυνσή τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα